20.07.2017, 15:20
Tzatziki kaste ehk kreemine Kreeka kurgi-küüslaugudipp
Kreeka köök ei ole ehk nii tuntud kui mõne tema läbinaabri gastronoomne arhiiv, kuid see kunagine tsivilisatsioon, teaduse ja kunsti häll pakub meile siiski imelisi roogasid, maitseid ja lisandeid. Üks nendest tõsiselt võimastest lisanditest on Kreeka kuulus kurgi-küüslaugu-jogurti dipp ehk tzatziki kaste.
FOTO:
Koostisosad:
Tzatziki kaste ehk kreemine Kreeka kurgi-küüslaugudipp
- Purk Kreeka jogurtit
- Pikem kurk
- Paar küüslauguküünt
- Tilli
- Meresoola
- Musta pipart
- Schriracha kastet
- Sidrunimahla
- Sidrunikoort
Hea tzatziki kastme juures on kaks põhilist nõuet - kaste ei tohi olla liiga vedel ja kaste peab enne tarvitamist laagerduma. Vedelust saab välistada kurgist vee välja pressimisega. Laagerduma tuleb kaste aga panna külmkappi - ideaalis üleöö, kuid piisab ka tunnist.