Foto: Ruth Mägi / Omamaitse
Ma tegin eksperimendi — kas neli inimest saaksid söönuks kolme euro eest. Eksperimendi tulemus oli, et saab küll, isegi vähema rahaga, kui punnitada, ja jagub isegi rohkematele, kui algselt mõtlesin. Mina sõin ühe portsu ja mees neli portsu ehk siis jagus viiele. Pannilt vastu vaadanud toidu kogus oli eestlaslikult suur tõepoolest. Rääkimata heast maitsest — toidust ei jäänud järele midagi.

Koostisosad:

  • pakk makarone
  • 150 g Kuumsuitsulõhe selgroogu
  • võid praadimiseks
  • 1 sibul
  • tilli
  • soola
  • Riivitud parmesani

Ostsin paki Tartu Milli makarone — hind 70 senti, keetsin kolmveerand pakki. Northlandi kuumsuitsulõhe selgroog annab pastaroa jaoks välja üllatavalt suure hulga liha (nokkisin liha luudelt maha). Selle hind oli 1,47 eurot. Üks mugulsibul ei maksa õieti midagi, see oli mul kodus olemas, niisamuti üks pisike peotäis tilli. Ostan tilli alati suurema hunniku, jagub mitme(kümneks) korraks — paki hind on 2 eurot, aga antud roa jaoks kulutasin ehk viiendiku, mille hind siis vastavalt 40 senti. Rimi Formaggio riivitud parmesani juustu pähe maksab alla pooleteise euro pakk, sellestki kulub vähem kui pool pakki. Nii et laias laastus kogu pannitäis 3 eurot! Ma olin tulemusega väga rahul. Rääkimata sellest, et mees ütles iga natukese aja tagant, et ta nüüd võtaks veel ühe kausitäie.

Aga ega midagi — keeda pasta ja jäta osa keeduvedelikku alles. Haki sibul, prae veidikeses võis ja lisa luudelt lahti nokitud kuumsuitsulõhe, prae veidi. Lisa pasta koos keeduvedelikuga ja sega kõik segamini. Pane peale hakitud tilli ja veidike parmesani. Valmis!