03.09.2019, 09:00
Unusta fancy ja proovi hoopis cuisine brutal 'i! Peakokk Indrek Kõverik pakub välja lihtsad ja toekad toidud
Peterburi balleti- ja muusikainimesed arutasid suvel vilkalt Narva-Jõesuu Franzia restorani üle ja jõudsid vabastavale ja tunnustavale järeldusele, et see on брутальная кухня. Restorani omanik ja peakokk Indrek Kõverik pani selle “brutaalse köögi” prantsuse keelde ja kannab cuisine brutal’i tiitli Franzias auga välja. 1920-ndatest kuni teise maailmasõjani oli Frantsia/Franzia Narva-Jõesuus kuulus ja kurikuulus koht, kus puhkas nii eliit kui ka koloriit. “Me võtsime selle ajaloolise nime kasutusele ja nüüd on meil täpselt samamoodi, meil on hästi kihvt püsiklientuur – alates direktorist kuni koristajani. See ongi ägeda koha tunnusmärk.” Indrek Kõveriku toidudki, mida ta Oma Maitse lugejatele nüüd välja pakub, on julgelt ägedad.
FOTO: