1. Kuumuta kastrulis suhkrud, sool, kakaopulber ja piim. Lisa või ja kuumuta keemiseni. Keeda 5 minutit ning tõsta tulelt. Lisa maapähklivõi ja vanillsuhkur ning sega ühtlaseks.

2. Vala segu küpsetuspaberiga vooderdatud kandilisse vormi ning lase hanguda. Lõika ruudukujulisteks tükkideks ja veereta neid tuhksuhkrus.


Apelsinimarmelaad.

Apelsinimarmelaad

Meeldivalt värsked marmelaadikommid, kus võid osa mahlast asendada sidrunimahlaga, kui soovid pikantsemat tulemust. Värskelt pressitud apelsinimahla asemel võid kasutada ka tavalist mahla.
Koostisosad:
5 dl värskelt pressitud ja kurnatud apelsinimahla

2 dl suhkrut

15 g agar-agarit

veeretamiseks suhkrut


Valmistamine, 40 tk:

1. Sega mahl ja agar-agar. Lase paisuda 1 tund. Lisa suhkur ja keeda pidevalt segades tasasel tulel 15 minutit. Segu on valmis, kui see niitjalt venib.

2. Vala väikestesse silikoonvormidesse või küpsetuspaberiga vooderdatud kandilisse vormi. Lase vormis tarretuda. Seejärel vajuta marmelaadid välja, lõika väikesteks kuubikuteks ja veereta neid suhkrus.