Maapähklivõist iirised. Angeelika Kang
Miski ei lähe kingisaajale rohkem südamesse kui jõulukingiks saadud isetehtud maiused. Paki kenasse karpi või tsellofaani just need palad, mida tead maiasmokka ihaldavat.

Koostisosad:

  • 2.5 dl suhkur
  • 2.5 dl fariinsuhkur
  • 0.5 tl sool
  • 1 dl kakaopulber
  • 0.75 dl piim
  • 50 g või
  • 2 dl maapähklitükkidega maapähklivõi
  • 1 tl vanillsuhkur

Valmistamine, 24 tk:

1. Kuumuta kastrulis suhkrud, sool, kakaopulber ja piim. Lisa või ja kuumuta keemiseni. Keeda 5 minutit ning tõsta tulelt. Lisa maapähklivõi ja vanillsuhkur ning sega ühtlaseks.

2. Vala segu küpsetuspaberiga vooderdatud kandilisse vormi ning lase hanguda. Lõika ruudukujulisteks tükkideks ja veereta neid tuhksuhkrus.


Angeelika Kang

Apelsinimarmelaad


Valmistamine, 40 tk:

1. Sega mahl ja agar-agar. Lase paisuda 1 tund. Lisa suhkur ja keeda pidevalt segades tasasel tulel 15 minutit. Segu on valmis, kui see niitjalt venib.

2. Vala väikestesse silikoonvormidesse või küpsetuspaberiga vooderdatud kandilisse vormi. Lase vormis tarretuda. Seejärel vajuta marmelaadid välja, lõika väikesteks kuubikuteks ja veereta neid suhkrus.