12. november 2016
0 min.
Vasikamaksapasteediga suupisted: Karamelliste õunte ja pohladega ning sibula-seene-tomatikattega

Vasikamaksapasteediga suupisted: Karamelliste õunte ja pohladega ning sibula-seene-tomatikattega. Rannarootsi
Koostisosad:
Karamelliste õunte ja pohladega ning sibula-seene-tomatikattega
- Karp vasikamaksa pasteeti
- Mõned leivaviilud
Karamellised õunad:
- Paar tugevama viljalihaga hapumat õuna
- Kuhjaga supilusikatäis muskovaado suhkrut
- Peotäis pohli
- Võid
- Veidi sidrunimahla
- Näpuotsaga kardemoni
- Soovi korral väike sorts konjakit või brändit
- Värsket tüümiani
Seene ja sibula kate:
- Väiksem sibul, poolratastena
- Paar peotäit šampinjone, tükeldatuna
- Õli praadimiseks
- Ligi 5 kirsstomatit, poolitatuna
- Värsket tüümiani
- Meresoola
- Musta pipart
Valmistamine:
- Määri leivaviiludele Rannarootsi vasikamaksapasteet ja lõika leivaviilud ühesuurusteks kolmnurkadeks.
- Karamelliste õunte valmistamiseks sulata pannil või. Lisa suhkur ja kuumuta läbi.
- Lisa sidrunimahl ning soovi korral ka sorts konjakit või brändit. Lisa pannile õunad ning kuumuta mõlemalt poolt umbes minutijagu läbi.
- Puista peale kardemoni ja mõned varre küljest eraldatud tüümianilehed.
- Lõpus lisa ka pohlad. Aseta pooltele suupistekolmnurkadele väike lusikatäis karamellised õunu.
- Seenesegu valmistamiseks kuumuta pannil õli ja prae paar minutit keskmisel kuumusel õli sees sibulat.
- Lisa tükeldatud seened, maitsesta tüümiani, soola ja pipraga ning prae, kuni seened on küpsed.
- Lisa lõpus veel poolitatud kirsstomatid. Tõsta teisele osale suupisteleibadest seenesegu.
- Viimistle suupisteid värskelt jahvatatud musta pipraga ja värske tüümianiga.