11.11.2015, 10:35
Õiged lihavalmistamise nipid: Sealiha sobib igaks päevaks
Sealiha on õrn ja mahlane, hea maitsega ja sobib nii argipäevaks kui ka pidudeks. Pealegi on see väga oma hinda väärt. Kui mõni siseorgan välja jätta, sobivad söömiseks kõik sea kehaosad – alustades hõrgust sisefileest ja lõpetades seajalgadega.
FOTO:
Sead veristatakse üpris noorelt, sest noore looma liha on õrnem ja maitsvam.Sealiha peab olema läbiküpsetatud, kuid mitte üleküpsenud. Siis võib see muutuda kuivaks ja krõmpsuvaks. Hea viis saada mahlast, kuid siiski läbiküpsenud sealiha on pikk küpsetamine ahjus madalal temperatuuril.
Eesti köögi traditsiooniliste roogade kõrval tasub sealiha proovida Hiina ja teiste Aasia köökide roogades ning kohe kindlasti kuulub krõbedaks küpsetatud peekoniviil ühe inglisepärase härjasilmadega hommikusöögi juurde!
Täpsemalt vaata, millist liha õhtuks lauale panna Rimi lihaveebist.