Seesama äädikamarinaad saab olla oma nüanssides väga erinev, nagu ka lihatükid, mille sinna pehmenema paned. Retsepti leiad allpool olevas loos maheda šašlõki­marinaadi nime all. 

Proovi järele liha marineerimine ja selle maitsete mee-sinepiglasuuriga, küüslaugu-ürdivõiga ja mopikastmega tuunimise nipid! Lisaks grillmarinaadi kuldreegilid! Valmista sügava maitsekombinatsiooniga parajalt terav vürts­köömnemarinaad, mis on maitseküllane , aga samas ei suru alla liha enda maitset.

Mahlamarinaadiks sobivad ideaalselt koduaia naturaalsed õunamahlad ja ­vastavalt õunasordile saab tulemuseks kas hapukama või magusama alatooniga marinaadi.

Kiirelt, vaid pool tundi küüslauguses meemarinaadis maitselisa saanud köögiviljad on super maitsev grillitud lihade lisand. Just selline on grillitud köögivilja-seeneassortii küüslaugu-meemarinaadis.

Vaata ka vürtsika suitsupaprikamarinaadi retsepti, mis sobib hästi mereandide ja kana marineerimiseks.