Teine oluline tõdemus juurviljade säilitamiseks on teda, milliseid neist hoida külmikus, milliseid sahvris ja milliseid lihtsalt köögiletil. Näiteks küüslauk, sibulad, kartulid, porgandid ja suvikõrvitsad säilivd paremini jahedas ja pimedas, kuivas sahvris. Samal ajal tomatid tueb keerata tagurpidi ning säilitada köögiriiulil või -letil. Külmutuskappi sobivad näiteks sparglid ja artitšokid.

Kolmas nipp soovitab meil kasutada juurviljade, aga ka puuviljade, külmikus silitamisel vanu ajalehti. Keerates juurikad ajalehte enne külmikusse panemist garanteerime, et paber imab endasse kogu üleliigse niiskuse ja juurviljad silivad kuivad ning krõmpsud.

Neljas nipp keskendus konkreetselt ürtide säilitamisele. Paljudel meil on juhtumeid, kus supiteol või kastmesse kulub paar peotäit tilli, peterselli või mõnda muud ürti ning suurem kogus head maitseainet jääb külmikusse aeglaselt "surema". Ürtide säilitamiseks on väga lihtne moodus: ürte tuleb vaadata kui lilli ja käituda nendega sarnaselt. Ürdilt tuleb alt lõigata ära surnud otsad ning pista punt rohelist veeklaasi, edasi tuleb ürdiga täidetud veeklaas katta kilekotiga ning kinnitada kummipaelaga tihedalt kinni. Sedasi säilivad ürdid rahulikult värskena nädala ja kauem.

Erisus seisneb aga säilituskohas: till, petersell ja koriander säilivad paremini külmkapis, samal ajal kui tüümian, rosmariin, münt, salvei ja basiilik sahvris.

Vaata ka videodest, kuidas kodus juurvilju paremini säilitada: