1. Ära söö mitte midagi, mida sinu vanavanaema ei oleks toiduks pidanud.
  2. Väldi toidukaupu, mis lubavad tervist parandada. Ära unusta, et ka margariiniga kaasnesid lubadused paremast tervisest, ometi tõi see kaasa ainult südameatakke.
  3. Väldi toidukaupu, mille koostisained on tundmatud, või mille koostisainete nimekiri on pikem kui viis nimetust ning mis sisaldavad kõrge fruktoosisisaldusega maisisiirupit.
  4. Käi supermarketis nii harva kui võimalik. Turult saad värskeid toiduaineid, mis on korjatud küpsena – täpselt selliseid, mida sinu esivanemad oleks toiduks pidanud.
  5. Maksa rohkem ja söö vähem. On tõsiasi, et parem toit – nii maitse kui ka kvaliteedi poolest – maksab rohkem, kuna seda on kasvatatud vähem intensiivselt ning suurema hoolega.
  6. Söö peamiselt taimi, eriti nende lehti. Taimedel põhineva dieedi puhul tarbid oluliselt vähem kaloreid, kuna enamasti on taimed teiste toiduainetega võrreldes madalama kalorsusega.
  7. Söö nagu prantslased, jaapanlased, itaallased või kreeklased. Traditsioonilisel toidukultuuril põhinev dieet on üldiselt tervislik – kui see nii ei oleks, siis seda järgivad inimesed ei oleks tänapäevani elanud.
  8. Valmista ise toitu. Ja kui saad, raja endale aed. Traditsioonilises köögikultuuris on rohkem tarkust kui mis tahes toitumisalases teadusajakirjas. Omakasvatatud toit panustab sinu tervisesse juba enne, kui sa istud maha seda sööma.
  9. Söö omnivoori kombel. Mida laiem on erinevate söödavate liikide valik, seda suurema tõenäosusega saad kõik vajalikud toitained.