Need osalejad, kes lisasid oma lõunasöögile poole värskest avokaadost, omasid oluliselt madalamat soovi järgneva kolme kuni viie tunni jooksul taas midagi süüa. Sellised inimesed raporteerisid täiskõhutundest veel tunde pärast lõunaroa söömist.

Täiskõhutunne on kaalu kontrollimisel oluliseks teguriks, sest täiskõhutundega inimesed kalduvad söögikordade vahel vähem haarama erinevate kaloririkaste suupistete järele. Avokaado lisamine inimeste lõunasöögimenüüsse suurendas küll lõunaroa kalorsust ja süsivesikute sisaldust, samas ei tõstnud see aga veresuhkrutaset. Seega on avokaadode võimalik roll veresuhkru kontrollimises kindlasti väärt edasisi uuringuid.

Uuringu tulemused toetavad avokaado kasulikke omadusi, näidates selle vilja kasutamisvõimalusi nii kaalu kontrollimises kui ka diabeedi korral. Värsked avokaadod on heaks kiudainete allikaks ja sisaldavad häid looduslikke rasvu. Uuringu tulemused ilmusid ajakirjas Nutrition Journal.