Ja roheline smuuti on sulle siin suureks abimeheks ning ideaalne kaaslane vahepalaks või toidukorraks, kustutades kohesel nälja ja andes energiat. Lisaks on smuutit lihtne seedida, kuna see ei tekita kõhus rasket tunnet ja sa ei tunne end peale smuuti joomist mitte kunagi väsinuna.

Roheline smuuti on hea kooslus värsketest puuviljadest, lehtedest, köögiviljadest, marjadest ja meelepärasest vedelikust.

Kuidas teha Detox smuutit?

Roheline smuuti sobib hästi hommikusöögiks, vahepalaks, lõuna- või õhtusöögiks. See võiks sisaldada avokaadot, erinevaid rohelisi lehtköögivilju, õuna või ananassi, külmutatud banaani, peotäis marju ning klaasitäit vett.

Magustamiseks on hea kasutada mett või datleid ja ürtidest võib lisada värsket piparmünti, peterselli ja basiilikut.

Mida võiks veel detox smuutidesse lisada:

Nisuoras – Aitab puhastada organismi ja soodustab seedimist. Samuti on nisuoras valgu- ja kiudainerikas, sisaldab rikkalikult klorofülli, vitamiine, mineraalaineid ja aminohappeid, puhastades verd ning tugevdades immuunsust.

Odraoras – See imendub kehas väga hästi ja soodustab seedimist. Rikkaliku klorofüllisisaldusega odraoras puhastab organismi ja kõrge toitainesisaldus aitab ennetada kehvveresust ning ergutab väsinud organismi.

Klorella – Suure klorofülli sisalduse tõttu tasakaalustab klorella keha ph-taset ja aitab organismil vabaneda mürkainetest. Sisaldab 18 aminohapet, mille hulgas on näiteks kõik organismile vajalikud asendamatud aminohapped, mida keha ise ei tooda.

Spirulina – Varustab organismi enamiku eluks vajalike valkudega, tugevdades immuunsüsteemi. Samuti aitab spirulina ennetada vererõhu ja kolesteroolitaseme tõusu, olles kõrge raua ja A-vitamiini sisaldusega.

Camu-Camu mari – Maailma kõige C-vitamiini rikkam mari! Immuunsüsteemi tugevdaja, sisaldades näiteks 30-40 korda C-vitamiini rohkem kui apelsini. See soodustab kõikide kudede kasvamist ja taastumist ning samuti tugevdadab immuunsüsteemi.