Kampaania osutus väga populaarseks ja kahe tunni jooksul mõõtsid TÜ arstitudengid üle Eesti 3000 inimesel veresuhkru taset. Üle normi kõrgemat veresuhkru näitu leiti 18% testituist.

Veresuhkru mõõtmise kampaania eesmärgiks on teavitada inimesi, et diabeeti haigestumine võib kulgeda hiilivalt ja ilma sümptomiteta, kuid tuua ravimata jätmisel kaasa raskeid tüsistusi. Juhusliku veresuhkru kontrolliga on võimalik seda rasket kroonilist haigust õigeaegselt avastada ja alustada koheselt õiget ravi.

Diabeeti on mitut tüüpi, 1 tüübi diabeeti ehk insuliinsõltuvasse diabeeti haigestutakse lapsena või nooremas eas. 2 tüübi diabeet kulgeb sageli varjatuna ning ca 25% haigestunutest ei tea, et neil on diabeet.

2.tüüpi diabeeti esineb 90% diabeetikute üldarvust. Eelkõige on riskiteguriteks pärilikus (diabeedi esinemine lähisugulastel), ülekaal, vanus üle 40 eluaasta, vererasva ainevahetuse häired ja nii edasi.

Just ebatervislik toitumine ja vähene liikumine viivad kaalutõusu, vööümbermõõdu suurenemise ja diabeediriski tõusuni. Püsivalt kõrge veresuhkru tase võib kaasa tuua mitmeid tõsiseid terviseprobleeme. Tüsistused võivad tekkida kõigis organites ja seetõttu on ääretult oluline diabeedi õigeaegne avastamine ning veresuhkru taseme pidev kontroll.