Teised lemmikud on silikoonist pajakindad. Pildil olevad epakad punased, pealt riidega kindad ostsin hiljuti. Neid pole veel vaja olnud pesta. Aga mul on üleni silikoonist pajakindad, mis on julgelt üle 15 aasta vanad. Need on ääretult mugavad, samuti kasutuses iga päev. Vaja vaid aeg-ajalt koos nõudega nõudepesumasinasse pessu visata. Näevad ikka veel head välja. Tavalisi riidest pajakindaid ei ole mul enam aastaid olnud.

Kolmas lemmik on silikoonpintsel — sellega on hea määrida pirukatele muna, aga hea on ka see, et kuna see pintsel kannatab kuumust, siis saab sellega määrida ka kuuma malmist pannkoogipanni pesasid, muffinipesasid jms. Pärast kasutust pesumasinas puhtaks, tohutult mugav!

Silikoonist küpsetus-, jääkuubiku- ja trühvlivormid, ahjuplaadid on tänu pehmusele ja pinna erilisele siledusele mugavad. Sealjuures kannatab silikoon kuni 300 °C kuumust ja seda võib panna otse kuumast sügavkülma. Sobib mikrolaineahju ja on ääretult kerge hooldada. Vastupidav UV-kiirgusele ja kemikaalidele. Võiks ju öelda, et imematerjal!

Kas silikoonist eraldub aga toitu soovimatuid aineid? Silikoonid on ränipõhised polümeerid, mille tooraineks on liiv. Kasutatakse mitmeid lisaaineid, et parandada materjali omadusi ja töötlemist. Silikoonist valmistatud toidunõudest võib toiduga kokkupuutel eralduda vähesel määral lisaaineid, nt värvaineid. Eraldunud ainete hulk sõltub toidu ja materjali iseloomust, temperatuurist, materjali paksusest ja kontakti pikkusest toiduga. Kasuta korraliku tootja kvaliteetsest materjalist tooteid ja ole umbusklik üliodava toote suhtes, mis ahjus kuumenedes levitab kahtlast lõhna. Silikoon ei tohi lõhnata!