Nimelt ingveri- ja sidrunivesi mõjub hommikul tõeliselt virgutavalt, annab energiat ja tekitab mõnusa värskusetunde. Kusjuures paljud regulaarsed kohvijoojad, kes on hommikuti hakanud jooma sidruni- ja ingverivett, on loobunud aja jooksul kohvi joomisest või tarbinud päeva jooksul kohvi märgatavalt vähem.

Vaatame üle, kuidas ingveri- ja sidrunivesi meie organismi mõjutab:

  • Klaas ingveri- ja sidrunivett parandab sinu tervist igal võimalikul moel ning tugevdab ennekõike immuunsüsteemi. Ingveris ja sidrunis on rikkalikult antioksüdante ning sidrun sisaldab ohtralt C-vitamiini, mis teeb joogist ühe tugevaima organismi tugevdaja, andes energiat kogu päevaks.
  • Samuti aitab regulaarne tarbimine ennetada vähki, neerukahjustusi, tugevdab seedesüsteemi, võitleb efektiivselt stressi vastu ning leevendab hästi sümptomeid nagu iiveldus, kõrvetised ja seedehäired. Veekombo annab sulle särava naha ja juuksed ning aitab kaasa ka kaalulangusele — kiirendades ainevahetust, sundides keha rohkem kaloreid kulutama. Vesi aitab väljutada kehast ka mürke ja ainevahetuse jääke.


Kuidas valmistada ingveri- ja sidrunivett?

Valmista ette ingveri- ja sidrunivesi juba eelmisel õhtul, lõigates liitrisesse kannu kuskil 3-4 viilu ingverit ja sidrunit. Vala peale poolkuuma vett ja lase öö otsa seista. Parima virgutava hommikuboosti saamiseks lisa hommikul veele ka lusikatäis mett.

Allikad: newhealthadvisor.com, livestrong.com, telegraph.co.uk.

Jaga
Kommentaarid