Kadri tegi algselt smuutisid pigem õhtul töölt koju jõudes, kuna siis oli tal oluliselt rohkem aega. "Alguses ei olnud ka masin väga hea, seega kulus ikka omajagu aega, kui kõik tükiline oli segunenud. Nüüd teen pigem smuutisid tööle kaasa õhtuooteks, ehk umbes kella 15-16 paiku joomiseks,’’ kirjeldab Kadri oma harjumust. Talle meeldib smuutit juua ka hommikuti, kuid tugevat konkurentsi pakub ka mahlapress. ‘‘Seega on enamasti minu hommikusöök täna siiski värskelt pressitud vähemagus mahl," räägib Kadri.

Õhtuti sööb Kadri oma elukaaslasega sageli ka toorsuppi, mis on tegelikult blenderdatud külmutatud köögiviljad ehk soolane smuuti. "Ilmselt tekib küsimus, et miks ma nii palju vedelat toitu söön? Põhjus on selles, et ma tunnen, kuidas vedel toit ei ole nii koormav seedimisele, kui näiteks tahke toit," muljetab Kadri. Tema sõnul vaatavad teda sõbrannad üsna veidralt, kui ta restoranide menüüdes otsib alati esimese asjana üles just supimenüü, vahendab Smuutid.ee.

"Ma smuutimenüüd pigem ei vaata, sest Eesti söögikohtade klassikaline “tervislik” smuuti sisaldab kahjuks piimatooteid, suhkrut ja liigmagusaid puuvilju," mõtiskleb Kadri.

Uue koduabilise Vitamix blendri tulekuga on ta hakanud kindlasti rohkem smuutisid tegema. "See oli omamoodi huumor, kui ma proovisin oma keskpärase blenderiga hirmkõvast kõrvitsast/peedist/porgandist siidpehmet märjukest välja võluda, täna on see aga väga lihtne. Võtan veel hoogu, et oma rammusad õhtusöögid täielikult asendada smuutidega, sest tean kui figuurisõbralikum ja unekvaliteeti tõstev on kerge õhtusöök," sõnab Kadri.

Tal on hea meel, et saab tänasel päeval olla infovoos, kus paljud inimesed smuutisid au sees hoiavad. "See kindlasti suurendab ka minu huvi selle maailma vastu ja samuti üritan ka oma ema elukvaliteeti parandada ning talle erinevaid retsepte tutvustada. Mul on päris palju häid mõtteid, kust alustada," räägib Kadri elevusega.

Kuid Kadri tunnistab, et temast ei saanud aluseliste jookide tarbija päevapealt ja Vitamixi blenderi soeatmiseks sai ikka pikemalt hoogu kogutud.

"Kuna minu uute maitseelamuste taga on pigem retseptiraamatud ja sotsiaalmeedia, siis lihtsuse mõttes soovitan kokku otsida oma lemmik komponente sisaldavad retseptid ning nende toel oma esimesed katsetused teha," julgustab Kadri. Olgu need smuutid kas või kõik banaani põhised ja algselt ka võib-olla magustajaid sisaldavad, kuid peaasi, et enamik komponente oleks ka reaalselt keha toitvad (marjad, rohelised lehtviljad jms).

Näiteks spinati kasutamiseni jõudis Kadri ainult tänu banaani smuutidele, kuhu ta enda sõnul vähehaaval hakkas neid veidraid "murumaitselisi” lehti lisama. "Ma võiks rääkida pikalt oma kogemustest, kuid samas tunnen, et tegelikult õppida on veel palju. Praegune missioon on mul see, kuidas erinevaid hapusid marju (nt jõhvikat ja astelpaju) oskuslikult smuutides kasutada, et need oleks maitset täiendavad," mõtiskleb Kadri.