Foto: Shutterstock
Reisikirg pulbitseb igas eestlases. On neidki, kel matka ekstreemsustest saab omaette siht. Aga kas sa oleksid valmis helpima koos kohalikega ära kausitäie loomaverd või sööma päevas kuus korda liha? Aimar Ventsel teab omast käest, et Jakuutia tundra­toidud pole nõrkadele.

Ma elasin hantide juures taigas kolm nädalat. Oli kala­püügihooaeg ja seepärast sõime sel ajal üksnes kala – keedetud kala ja värsket kala ja veel kord kala. Paari nädala jooksul tundsin, et mul on nii ühekülgsest toidust selge avitaminoos. Aga see polnud veel sugugi kõik. Ühel päeval tappis pereisa ühe oma põhjapõtradest ja ... lõunasöögiks serveeriti sel päeval sooja põdraverd. Laua peale pandi suur lihtne pesukauss, mis oli täis püdelat bordoopunast vedelikku, põdrakopsud ja -süda selle sees hulpimas. Kõik said pihku suure supilusika ja söögikord kuulutati alanuks!