Peale selle, et nisuoras sisaldab hulganisti klorofülli, leidub selles veel tsinki, mangaani, vaske, seleeni, rauda, magneesiumi, kaltsiumi, A-, K-, E-vitamiine ja olulisi B-grupi vitamiine. Samuti on nisuorases peidus 18 erinevat aminohapet. Kindlasti tasub meeles pidada, et nisuorase pulber on gluteenivaba.

NISUORAS AITAB PUHASTADA ORGANISMI JA SOODUSTAB SEEDIMIST

Nisuorase tarvitamine toob kasu seedetraktile ja parandab üleüldist heaolu. Üheks põhjuseks, miks arvatakse, et nisuoras seedimist toetab, on tema kõrge klorofülli sisaldus. Klorofüllil on organismi puhastav toime — näiteks aitab klorofüll eemaldada verest toksiine, parandades niiviisi maksafunktsioone ning puhastades soolestikku. Nisuorasest võib kasu olla inimestel, kes on kimpus puhituse, kõhukinnisuse, kõhulahtisuse ja aeglase ainevahetusega.

NISUORAS ON ABIKS KAALULANGETAMISEL

Nisuoras sisaldab erinevaid mineraale, mida meie keha vajab selleks, et tagada organismi normaalne funktsioneerimine. Näiteks leidsid teadlased 2013. aastal kliinilise endokrinoloogia uuringu käigus, et seleen mängib tähtsat rolli kilpnäärme tervise juures. Kilpnääre aitab organismil reguleerida kehakaalu ning ebaregulaarne kilpnäärme talitus võib põhjustada kaalutõusu. Nisuorases leiduv seleen on kasulik meie kilpnäärme tervisele.

NISUORASEST ON ABI IMMUUNSÜSTEEMI TUGEVDAMISEL

Immuunsus on organismi kaitsemehhanism ehk süsteem, mis kaitseb inimese keha väliskeskkonna mõjude ja organismi jõudnud haigustekitajate eest. Immuunsussüsteemi tugevus sõltub paljuski soolestiku mikrofloora tasakaalust. Nisuorase tarbimine aitab parandada soolestiku mikrofloora toimimist ning tänu sellele tugevneb ka immuunsussüsteem. Samuti on tervisele kasu nisuorase uhkest biokeemilisest koostisest, mis annab erinevaid kasulikke vitamiine ja mineraale, mida meie keha igapäevaselt vajab. Nisuorases leiduvad antioksüdandid on tähtsad, sest need pidurdavad vabade radikaalide teket, aidates seeläbi aeglustada vananemist ning vähendada mitmete haiguste tekkimise riski.