1. Võitleb diabeedi vastu

Mitmed uuringud on näidanud, et õunaäädikas võib vähendada glükoosi taset organismis, mis on omakorda kasulik teist tüüpi diabeetikutele. 2007. aastal Arizonase ülikoolis läbi viidud uuringu põhjal järeldati, et kui võtta enne magamaminekut kaks supilusikatäit õunaäädikat koos 30 grammi juustuga , siis see võib vähendada 4-6 % veresuhkrutaset.

2. Vähendab söögiisu

2005.aastal Rootsis läbi viidud uuringu põhjal järeldati, et inimesed, kes sõid leiba koos õunaäädikaga, tundsid täiskõhutunnet pikemat aega kui need, kes sõid lihtsalt leiba. Söögiisu aitab pärssida kõikides äädikates sisalduv äädikhape, mis vähendab toidu glükeemilisi koostisosi. See omakorda aga aeglustab suhkru vabanemise kiirust vereringesse ning seeläbi peaks vähenema ka söögiisu.

3. Alandab kolestorooli taset

Regulaarne õunaäädika tarbimine kahe kuu jooksul võib märgatavalt vähendada organismis kahjulikke verelipiidide teket- just nimelt selliste, mis aitavad kaasa kõrge kolesterooli taseme tekkimisele.

4. Aitab alandada kaalu

Paljud inimesed on õunaäädika regulaarse tarbimise käigus täheldanud kaalulangust. Teaduslikult on see veel küll üsna vähe tõestust leidnud, kuid sellegipoolest andis 2009. aastal Jaapanis läbi viidud uurimus sellele kinnitust. Nimelt leiti, et ülekaalulised inimesed, kes tarbisid igapäevaselt 15-30 ml äädikhapet lahjendatuna veega 12 nädalat järjest, kogesid üsna märkimisväärset kaalulangust ning vööümbermöödu vähenemist.

5. Muudab juuksed läikivaks

Mitmed kirglikud õunaäädika tarbijad on väitnud, et õunaäädikas on avaldanud imelist mõju nende juustele, muutes need läikivaks ja kõõmavabaks. Erinevates ilublogides soovitatakse lisada natuke äädikat veele ja kasutada seejärel saadud segu palsamina. Antud vedelikku tuleks hoida juustel kuni 15 minutit ja seejärel see välja loputada.

6. Puhastab puitu ja annab sellele läike

Pool klaasi õunaäädikat segatuna poole klaasi ükskõik millise köögivilja õliga võib kerge vaevaga eemaldada puitmööblilt veeplekke ja anda sellele kauni läike.

7.Kiirendab seedimist

Toitumisspetsialist Lisa Guy väidab, et õunaäädika regulaarne tarbimine enne söömist võib edukalt kiirendada seedimist. Samuti on see eriti kasulik inimestele, kes vaevlevad puhituse ja seedehäirete küüsis. Tema soovituste kohaselt tuleks õunaäädikat lisada kas salatikastmesse või lihtsalt tarbida veega lahjendatud vedeliku näol (soovitatav kogus on üks teelusikatäis äädikat ühe klaasi vee kohta).

8. Puhastab nahka

Nimekiri õunaäädika kasulikest vitamiinidest nahale on üsnagi pikk. Lühidalt öeldes saab seda tõhusalt kasutada toonikuna (üks osa äädikat segatuna kahele osale veele). Soovitatav oleks jätta see segu terveks ööks nahale, sest niiviisi toimides võib see vähendada kortse ja aknet. Samuti võib seda edukalt kasutada rasuse naha puhul, sest õunaäädikas omab ka nahka klaaristavat toimet.

9. Eemaldab soolatüükaid

See pole küll veel teaduslikult tõestatud, kuid siiski on väga paljud inimesed tunnistanud, et õunaäädikas on aidanud vabaneda neil soolatüügastest. Enamike poolt heaks kiidetud meetod kõlab järgnevalt: iga õhtu enne magamaminekut leotada vatipadjakest õunaäädikas, seejärel asetada see tüüka peale ning lõpuks kinnitada plaastriga. Soovitatav on jätta see peale endale terveks ööks või kui võimalik, siis isegi terveks päevaks. Protseduuri tuleks korrata iga päev terve nädala jooksul. Oluline on igal õhtul panna nahale värskelt leotatud uus vatipadjake. Alguses võib soolatüügas natuke paisuda, seejärel kahe esimese päeva jooksul mustaks muutuda ning lõpuks paari nädala vältel täielikult kaduda.

10. Toimib universaalse puhastajana kogu majapidamises

Inimestele, kes eelistavad naturaalseid puhastusvahendeid keemilistele, sobib õunaäädikas ideaalselt universaalseks abimeheks majapidamises. Segu neljast supilusikatäiest äädikast ja mõnedest tilkadest teepuuõlist (teepuuõli on antibakteriaalse toimega) segatuna klaasi veega puhastab ja dešifreerib õrnalt erinevad pealispinnad.