Mesi aitab leevendada köha ja valusat kurku. Valmista meest ja kookosõlist siirup ning lisa sellele sidrunimahla. Enne magaminekut võib teha ühe hea viskiklõmaka, mille sisse on segatud veidi mett.

Tüümiani tee

Tüümianilehed sisaldavad aineid, mis rahustavad köha ning leevendavad põletikku. Tassitäie keeva vee kohta lisa 2 tl purustatud tüümiani, lase segul 10 minutit tõmmata ning lisa mett ja sidrunit, vahendab Elukunst.com.

Musta pipra ja mee tee

Kui tegu on juba lahtise köhaga, siis võib proovida musta pipra ja mee segu. Segu valmistamiseks võtta 1 tl värskelt purustatud pipart ja 2 tl mett. Pane ained kruusi ja lisa keev vesi. Kata kaanega ja lase segul selle all 15 minutit tõmmata.

Soolased sidrunilõigud

Raputa sidrunilõigule soola ja pipart ning ime sellest mahl välja. Kui see meetod muud ei tee, siis vähemasti ununeb hapu maitse tõttu vähemalt hetkeks köhagi ära.

Ingveritee

Köha vastu aitab hästi ka ingveritee. Selleks võta 12 tükki ingverit, vala peale kolm tassi kuuma vett ning pane potti. Lase segul seista umbes 20 minutit ja jahtuda. Seejärel kurna, lisa 1 spl mett ja pigista sisse sidrunit. Kui jook tundub maitselt liiga värtsikas, lisa rohkem vett.