Trenn üksinda on täiesti kasutu, kui eesmärgiks on kaalu alandamine

Uuringud vaatasid lähemalt inimesi, kes tõstsid oma treeningkoormusi, kuid jätsid oma toitumisharjumused samaks. Selgus, et räige tööga suudeti langetada vaid mõni kilo. Meie keha on palju kordi kompleksem süsteem, kus ei saa võtta arvesse väga kuivalt vahekorda söödud ja kulutatud kalorite vahel. See tähendab, et vaid trenniga on kaloridefitsiiti keeruline tekitada.

Trenn on vaid väike osa meie päevasest kaloripõletusest

Vähem kui 30% energiakulust tuleb igal päeval tehtud trennist. Ülejäänud 70% energiast kulutame hingamisele, mõtlemisele, kõndimisele, seedimisele.

Trenn võib vahel kaalulangust lausa pidurdada

Inimesel on harjumus end peale trenni premeerida - viil pitsat, jäätis, paar kooki -, kuna tööd sai tehtud, kalorei kulutatud. Samas me tunneme, et kulutame rohkem kaloreid, kui on reaalsus - trennis tekkinud nälg võib meid viia suuremale söömale kui seda tegelikkuses vajame. Teiseks on kehal peale trenni harjumus minna säästurežiimile ja hakata rasva säilitama, kuna sellega on ehk vaja tagada tulevane energiavajadus.

Rohkem trenni ei tähenda rohkem kulutatud kaloreid

Teooria, mida hetkel veel testitakse, leidis, et mingi koormuse järel ei põleta keha enam nii palju kaloreid kui trenni alguses. Ehk siis tehes tunni asemel kaks tundi trenni, võib tulemuseks olla kahekordse kalorikao asemel vaid 1,5 kordne kalorikadu.

Kokkuvõtvalt tuleb kaalu langus ikkagi toidust ja meie dieedist: tuleb süüa vähem rasvast, süüa pigem hommikuti, jätta menüüst välja nii öelda "tühjad kalorid" ja süüa tervislikult. Ning loomulikult parema ja targema toitumise kõrval ka teha regulaarselt trenni.