Granaatõun aitab ennetada südame-veresoonkonna haigusi

Teaduslikud uuringud on tõestanud, et regulaarne granaatõunaseemnete söömine ja -mahla joomine aitab ennetada südame-veresoonkonna haigusi. Granaatõun sisaldab tugevaid antioksüdante, mida on leitud ainult selles puuviljas. Need antioksüdandid mõjuvad positiivselt vererõhule, kolesteroolile ja kaitsevad „halva’’ kolesterooli oksüdatiivsete kahjustuste eest.

Granaatõun mõjub mälule hästi

Mõned teadlased väidavad, et regulaarne granaatõuna tarbimine tuleb kasuks mälule ja võib ennetada Alzheimeri tõbe. Uuring, kus vaadeldi granaatõunamahla mõju visuaalsele ja verbaalsele mälule, kinnitas seda fakti. Nimelt, kui päevas juua 237ml granaatõunamahla 4 nädalat järjest, on mälu paranemine tõepoolest märgatav – selle põhjuseks on granaatõunas sisalduvad erilised antioksüdandid.

Võib aidata ennetada vähki haigestumist

Mitmetes kliinilistes uuringutes on leitud, et granaatõuna ekstraktil on võime aeglustada vähirakkude paljunemist ja mõnedel juhtudel lausa hävitada vähirakke. Teadlased on teinud sellelaadseid positiivseid avastusi just eesnäärme- ja rinnavähi ravimisel.

Soodustab seedimist

Granaatõun sisaldab heas koguses kiudained. Kui süüa ära terve granaatõun, siis annab see umbes 45% päevasest vajalikust kiudainete kogusest.
Kiudained on äärmiselt olulised, sest kiirendavad toidumassi edasiliikumist peensooles ja soodustavad kolesterooli väljaviimist organismist. Samuti aeglustuvad kiudained glükoosi imendumist, aidates vältida veresuhkru taseme liiga kiiret tõusu ja ennetades mõningaid vähivorme, südame-veresoonkonnahaigusi ja II tüübi diabeeti.

Aitab tugevdada immuunsüsteemi

Immuunsus on organismi kaitsemehhanism ehk süsteem, mis kaitseb inimese keha väliskeskkonna mõjude ja organismi jõudnud haigustekitajate eest. Tänu sellele, et granaatõun sisaldab ainulaadseid antioksüdante ja hulganisti C-vitamiini, on sellest kasu ka immuunsüsteemile. Samuti on granaatõunal põletikuvastane toime ja see aitab leevendada ebameeldivat valu selliste haiguste puhul nagu osteaortoos ja reumatoidartriit.