Tema sõnul on piimhappebakterite suurim teene siiski nende panus inimese immuunsüsteemi tugevdamisse ja haiguste ennetamisse.

„Uuringud kinnitavad, et soolestikus elavate bakterite hulk ja tasakaal tagavad ka terve ja ilusa naha, mõjutavad kolesteroolitaset ja vererõhku, aitavad ennetada rasvumist ja kaaluprobleeme, allergiat ning isegi südamehaiguste teket,“ loetles Holsting soolestikubakterite rolle.

Holsteini sõnavõtt toimus Valio probiootiliste Gefilus-sarja toodete tutvustusel. Valio turundusjuht Krista Kalbini sõnul viisid nad ka läbi uuringu, milles selgus, et 62% inimestest, kes tarbivad piimhappebaktereid sisaldavaid piimatooteid, soovivad nende toodetega seedimist soodustada. Ligi pool vastanutest aga soovib nende abil kõhtu korras hoida ning 42% toetada organismi immuunsüsteemi.

„Inimesed ei taha ja ei peakski mõtlema pidevalt sellele, kui palju on meid ümbritsevas keskkonnas nii kodus, tööl kui ka avalikes kohtades erinevaid baktereid, viiruseid, mikroobe ja muid pahalasi. Selleks, et meie keha suudaks neile vastu panna, tuleks iga päev tarbida 2-3 portsjonit fermenteeritud tooteid. Piimhappebakteritega rikastatud jogurti- ja keefiritooted on siinkohal kindlasti maitsvad ja lihtsad abilised,“ sõnas ta.