Rebasheina lehed on paljuski võrreldavad spinati ning lehtkapsaga. Neid on soovitatav enne söömist kergelt aurutada või vokkida. Eestis võib poes leida müügil mikro-amarandi lehti, mis sobivad kenasti värsketesse salatitesse ja smuutide sisse!

Amarandi lehtedel on väga hea toitainete sisaldus

Need rohelised libled sisaldavad märkimisväärses koguses A- ja C - vitamiine, väiksemates kogustes on esindatud ka sellised vitamiinid nagu K, B6, B2, B3 ja folaadid. Mineraalidest võib amarandi lehtedes leida mangaani, rauda, kaltsiumi, vaske, magneesiumi, kaaliumi, fosforit, tsinki. Veel sisaldavad rebasheina lehed antioksüdante, süsivesikuid, valku ja on heaks kiudainete allikaks.

Amarandi lehed on head südamele ja nende söömine võib aidata ennetada vähki

Amarandi lehtede söömine aitab ennetada südame- ja veresoonkonnahaigusi, mis on Eestis endiselt surmapõhjus number üks. Nimelt on amarandi lehtedes mitmeid selliseid komponente, mis toetavad südame tervist. Näiteks sisaldavad need libled fütosteroole. Fütotoitainetel on võime alandada vererõhku ja ennetada südamehaigusi.

Amarandi lehed sisaldavad rohkelt K-vitamiini

Erinevatest toitainetest sisaldavad rebasheina lehed kõige enam K1-vitamiini. K-vitamiin on rasvlahustuv ja inimese organism vajab seda mitmeteks protsessideks. K-vitamiin tagab verehüübimise, suurendab veresoonte vastupidavust, mõjub valuvaigistavalt, tugevdab lihaseid ja konte ning aitab ennetada kognitiivse võimekuse langust. Mõned uuringud on tõestanud ka K-vitamiini efektiivsust vähkkasvaja ennetamisel.