Jäätunud roos ehk jäine rose-vein

Kuidas jahutada end kuumal päeval nii, et see oleks ka lõbus? Loomulikult jaheda veiniga. Sellel suvel on inimesed läinud veel kaugemale ning valmistanud roosast veinist jääkokteile. Kutsutakse seda inglise keeles Frose'ks ehk frozen rose'ks. Valmistada on seda jooki üsna lihtne, kuid ajamahukas. Rose tuleb külmutada, siis lisada sellele endale sobivaid maitselisandeid - siirupeid, marju ja nii edasi - ja kogu see kooslus lasta blenderis mõnusaks jääpüreeks. Edasi tarvitada kuuma ilmaga.

Pilvemunad

Üsna vana retsept on uuesti toiduhullude ja niisama hea toidu nautijate hulgas jälle ringi liikumas. Tegemist on pilve kujutava praetud munaga, mille valmistamine on lihtne, mis aga paistab välja glamuurne ja restoranilik. Tegelikult tuleb munavalged vahtu lüüa, ahjuplaadile panna ja sellesse kollane tagasi asetada - ahjust tuleb aga välja krõbe ja kreemjas muna. Tõeliselt lahe lisand suvistele lõpututele bruch'idele.

Soolane jäätis

Suvi ei ole suvi ilma jäätiseta. Samas jätavad sellel aastal jäätise ja gelato valmistajad šokolaadi ning vanilje kenasti tahaplaanile ja toovad meieni hoopis huvitavaid jääsegusid: näiteks võib lasta tuutusse rullida kuuli avokaado või sinihallitusjuustu, küüslaugu, rosmariini või basiiliku maitselist jäätist. Huvitavamad leiud on aga näiteks pitsa või hanemaksapasteedi maitseline jäätis. Mine võta kinni ...

Kõik, mis näeb välja kui vikerkaar

Aasta alguses lõi Starbucks oma uue vikerkaarevärvilise frappuccinoga lahti täieliku ükssarvede ja vikerkaarevärviliste toitude hulluse. Tänaseks on võimalik leida vikerkaarevärvis nuudleid, lattesid, röstsaiu ja nii edasi. Trend ei ole milleski muus, kui selles, et toit peab nägema välja nagu vikerkaar, helkima ja olema väga särav.

Acai mari

Brasiilia imemarjana tuntud acai on tuntud olnud juba aastaid, kuid trendiks pressis see antioksüdantide rikas mari alles sellel suvel. Trendi aga ei tee otseselt mari ise vaid marjaga koos serveeritud erinevate puuviljade ja regulaarsemate marjade hommikusöögikauss. Mõte on selles, et iga trend, mis toidumaastikul liigub ei ole alati seotud alkoholi või suhkru, liha või restoranidega - mõni neist trendidest on ka seotud tervislike toitudega.

Gooti jäätis

Trend, mis on otsene vastandus ülivärvilisele, ülihelkivale, ülikirevale vikerkaaretrendile. Täiesti musta värvi toidud on võtnud samuti üle enamuse maailma sotsiaalmeediast kui vastumürk ükssarviku-teemalistele toitudele. Et saada musti toite, kasutatakse värvainena neis aktiivset sütt, mis värvib tugevalt ja ühtlaselt, kuid on tervisele kahjutu. Pigem isegi kasulik, kontrollib kõhubalanssi. Mustade toitude leidmiseks ei ole vaja minna Mustale Turule, saab hakkama ka tavakohvikutes Montrealist Moskvani.

Budda toidumoon

Nagu acai marjadega hommikusöögid, on ka Budda toidumoon mõeldud olema vaheldus rasketele ja liharikastele grillidele, hautistele ja muudele tugevatele einetele. Need Budda toiduna tuntud road on rikkad erinevate juurviljade, puuviljade ja teraviljade poolest, kuhu on taimetoidulist sisu säilitades lisatud proteiinina, kas tofut või kikerherneid. Lisaks sisule on need eined pandud kokku ka visuaalset ilu silmas pidades - võimalikult palju erinevaid loodulikke värve ja kauneid kombinatsioone. Seda ikka selleks, et lisaks sisule oleks ka mulje tervislik. Retsepte on sellel toidul väga palju.

Kõik, mis on lilla

Huvitaval kombel ei ole trendideks sellel suvel kindlad toorained, vaid värvid, väljanägemine. Lilla on samuti selle suve värv. Filipiinidel kasvav ube on see, mis värvib toidu kergelt lillaks. Ehk siis selleks, et leida lillat toitu, tuleks keerata end suunaga mõne Filipiinide resto suunda.

Leivapuu vili

Üks vähestest trendivatest toorainetest sellel suvel on leivapuu vili, mis kasvab enamasti Kagu-Aasias, Lõuna-Ameerikas ja pisut ka Lõuna-Floridas. See maitselt banaani, mangot ja melonit meenutav vili on rikas proteiinide, elektrolüütide ja vitaminide poolest ning tuntud ka kui tõeline supertoit. Enamasti jõuab see vili meieni kas mahla või salsana. Sobib süüa ka paljalt.

Hapud õlled

Pidevalt muutuv käsitööõllede maastik on sellel suvel oma tähelepanu pööranud hapude õllede suunas. Need õlled on mõeldud just suvist kuumust vähendama ning raskel päeval meelt lahutama ja keha värskendama.