Koroonaviiruse leviku jätkudes on paljudes riikides kätte jõudnud teine ​​või isegi kolmas pandeemialaine. Vaktsiini osas on positiivseid uudiseid, kuid neid tuleb võtta realistlikult, sest ohutu vaktsiini kontrollimine ja kasutuselevõtmine võtab aega. Tundub, et halvim on restoranide jaoks sel aastal ja pärast sedagi veel ees.

"Nüüd on selge, et see pole 2020. aasta probleem," ütles Oliver Wright Business Insiderile. "Vähemalt järgmised 15 kuud-18 kuud on äärmiselt keerukad."

Sel nädalal avaldatud uurimustöös selgitas Gordon Hasketti analüütik Jeff Farmer, restoranitööstust ees ootavaid katsumusi, milles mängivad oma osa nii sügise tulles välistes tingimustes einestamise võimaluste ahtamaks muutumine kui ka töötushüvitiste vähenemine.

Farmer viitas ka eelseisvatele USA presidendivalimistele, tõstes esile nn "CNN-i efekti", mille järgi inimesed otsustavad väljas einestamise asemel koju jääda ja päevakajalisi saateid vaadata.

Seda, kuidas valimised võivad mõjutada restoranitööstust, käsitles ka ajakiri Farmer, tuues aasta alguses koostatud aruandes välja: "Restoranide müüginumbrid aeglustusid presidendivalimiste eel oluliselt kuue kuu vältel aastatel 2008, 2012 ja 2016.”

Osad eksperdid on arvamusel, et polariseeritud ühiskond, mis tekitab suuremat sotsiaalset ärevust, võib viia selleni, et rohkem inimesi eelistab uute söögikohtade avastamise asemel kodus söömist.