Loe edasi, kuidas need kolm superrohelist sinu tavalisest smuutist supersmuuti teevad.


Avokaado

Avokaado on hea abimees kaalu langetamisel, sest need sisaldavad kasulikke rasvasid (keskmiselt 15 grammi 100-grammises avokaados), mille tarbimine annab ajule signaali erinevad isud n-ö välja lülitada. Viimasest tulenevalt püsib täiskõhutunne pikemat aega ning dieedile kindlaks jäämine on hõlpsamini sooritatav. Avokaado aitab smuuti sees ka teistel toitainetel paremini imenduda.

Lisaks kasulikele rasvadele sisaldavad avokaadod ligikaudu 20 erinevat vitamiini ja mineraali. Keskmises 100-grammises avokaados on (protsendid soovitatavast päevasest kogusest):

  • K-vitamiini (26%)
  • foolhapet (20%)
  • C-vitamiini (17%)
  • kaaliumi (14%)
  • B5-vitamiini (14%)
  • B6-vitamiini (13%)
  • E-vitamiini (10%)

Avokaado sisaldab küll rohkesti rasva, kuid need on taimsed ehk head rasvad, mis on tervisele väga kasulikud ja mida meie organism vajab iga päev. Häid rasvu ei kasuta keha mitte puusadele ladestamiseks, vaid aju tööks, rakumembraanide terviklikkuse säilitamiseks ja põletikuvastaste ainete tootmiseks. Keskmine avokaado sisaldab ligikaudu 16 kalorit.

Värske kurk

Kuigi ka kurki peetakse sarnaselt avokaadole juurviljaks, on siingi tegu puuviljaga. Kurgid koosnevad 96% veest ning 100-grammises portsjonis on kõigest 16 kalorit, tänu millele aitab nende tarbimine alandada kehakaalu ning püsida hüdreeritud. Vähest kalorite hulka tasakaalustab suur valik vitamiine ja mineraale – C-vitamiin, K-vitamiin, magneesium, kaalium ja mangaan, mis toetavad dieete ning parandavad tervist üleüldiselt. Selleks, et kõik need toitained ilusti säiliksid, söö/kasuta smuutis raseerimata kurki!

Tänu oma suurele vee sisaldusele, aitab kurkide söömine ära tarbida soovitatud päevase koguse vett. Õige koguse vee tarbimine aitab omakorda väljutada kehast mürke ja jääkaineid ning mõjutab kõike – füüsilisest sooritusest ainevahetuseni.

Samuti aitab kurkide söömine ennetada kõhukinnisust, mille üks peamisi põhjustajaid ongi just vedelikupuudus. Kõhu läbikäimist aitab samuti parandada kurgis leiduv kiudaine nimega pektiin.

Spinat

Spinatit võib pidadada lausa supertoiduks – see peidab endas mitmeid olulisi toitaineid ning on samas vähese kalorsusega (23 kcal 100 grammis). Lehtköögiviljad, nagu spinat, on olulised naha (C-vitamiin), juuste (A-vitamiin) ja luude (K-vitamiin) tervisele. Samuti annab spinati tarbimine meile proteiini, rauda, kaltsiumi, magneesiumi, kaaliumi, fosforit, foolhapet ning B1-vitamiini ehk tiamiini – kõike mida meie keha vajab.

Sarnaselt kurgile, sisaldab ka spinat suurel hulgal vett, mis nagu eelnevalt mainitud sai aitab kaasa kehast toksiinide väljutamisel. Samuti sisaldab spinat lahustuvaid ja lahustumatuid kiudaineid. Esimesed takistavad rasva ja kolesterooli imendumist ning teised ennetavad kõhukinnisust ning parandavad seedesüsteemi.

Detox smuuti retseptid

1 roheline smuuti päevas teeb imesid. Regulaarse tarbimise korral näed, isegi ühe rohelise smuutiga päevas, kehas toimuvaid muutuseid kõigest paari nädalaga. Rohelised smuutid ergutavad sinu organismi puhastuma ja seeläbi aitavad vabaneda sinna ladestunud jääkainetest ning mürkidest.

Roheline smuuti aitab:

  • Langetada kehakaalu
  • Tasakaalustada keha pH-taset
  • Laadida energiaga
  • Vähendada isusid
  • Kiirendada seedimist
  • Kehast toksiine eemaldada
  • Tervislikumaid toitumisvalikuid teha

Kui jood nädala jooksul tavalise hommikusöögi asemel rohelisi smuutisid, siis see kogus kasulikkust, mida saad on võrreldav keskmise söögilaua ühe kuu jooksul tarvitatava värskega.