Kas teadsite, et mesi on looduslik antibiootikum? Tervendavate omaduste tõttu on seda iidsetest aegadest kasutatud igasugustes ravimeetodites. Selle üks peamisi kasutusviise on inimese immuunsussüsteemi tugevdamine ja haigustega võitlemine.

Mesi on kõrge toiteväärtusega ja on tõestatud, et sellel on tervendav toime, mis võib gripiviirust ennetada. Seetõttu on mesi selle haiguse ravis oluline koostisosa.

Mesi on ka antioksüdant ja sellel on põletikuvastane toime. Kui mitte piisavalt, on sellel ka prebiootilised omadused ja see parandab südame-veresoonkonna funktsiooni. Nagu kõigi looduslike koostisosade puhul üldiselt, võivad mee toiteväärtus ja peamised omadused varieeruda näiteks sõltuvalt kvaliteedist, lillesortidest ja geograafilisest päritolust. Üldiselt võime siiski öelda, et mesi on täis vitamiine, mineraale, polüfenoole, aminohappeid, valke, ensüüme ja muid tervisega seotud eeliseid.

1. Kaneel ja mesi

Mee ja kaneeli kombinatsioon aitab tugevdada kaitsevõimet ja kiirendada gripi leevendamist. Kõik, mida pead tegema, on segada mesi Tseiloni kaneeliga, et saada paks segu.

Nende kahe koostisosa segamisel suurendate mees ja kaneelis olevaid tervisele kasulikke omadusi. Kui te veel ei teadnud, siis kaneelil on viirusevastased, bakteriaalsed ja seenevastased omadused. Lisaks võib see võimas kombinatsioon stimuleerida teie keha ja panna see toime tulema gripiga kaasneva kurnatusega.

Koostisosad:

4 spl Tseiloni kaneeli

4 supilusikatäit mett

Valmistamine:

Sega koostisosad ja hoia segu tihedalt suletud purgis.

Võta nohu korral 1 sl päevas tühja kõhuga ja 1 sl pool tundi enne iga söögikorda.

2. Mesi ja küüslauk

Küüslauk sisaldab allitsiini, seega on see üsna efektiivne viiruste, bakterite, seente ja isegi parasiitide vastu. See on hea ka südame-veresoonkonna haiguste ennetamiseks.

Kasutage mett koos küüslauguga siis, kui soovite grippi ennetada või tarbige seda, kui tunnete gripi esimeste sümptomite ilmnemist. Sel viisil tugevdate oma immuunsussüsteemi, leevendate sümptomeid ja kiirendate paranemist.

Koostisosad:

10 küüslauguküünt

7 sl mett

Valmistamine:

Koori küüslauguküüned ja lõika need viiludeks. Seejärel pane need meega purki.

Lase nädal jahedas kohas tõmmata .

Võta 1 sl tühja kõhuga. Kui teil on juba gripp, võtke kuni 5 supilusikatäit päevas (juhul kui ei ole seedehäireid).

3. Apelsini, ingver ja mesi

See looduslik isevalmistatud meest, apelsinist ja ingverist koosnev siirup aitab leevendada tüüpilisi gripisümptomeid ja tugevdab immuunsussüsteemi.

Kasutate siirupi valmistamiseks apelsinikoori, kuna need sisaldavad C-vitamiini, mis on hea hingamisteede haiguste raviks ja suurendab keha üldist kaitsevõimet. Lisage ka ingverit, vürtsikat koostisosa, mis tekitab kehas kuumust ja aitab palaviku korral.

Koostisosad:

2 orgaanilise apelsini koored

1 sl ingveripulbrit või viil värsket ingverit

6 sl mett

500 ml vett või värsket apelsinimahla

Valmistamine:

Keeda apelsinikoort ja ingverit mahlas või vees 30 minutit.

Seejärel lisa mesi ja lase veel 15 minutit keeda. Kurna ja lase jahtuda.

Hoia siirupit purgis külmkapis ja võta nohu korral 3 supilusikatäit päevas koos toiduga.

Need 3 meesegu sobivad gripi ennetamiseks ja aitavad suurendada teie kaitsevõimet. Pidage siiski meeles, et need ravimeetodid sobivad kõige täiskasvanutele, kuna mesi pole väikelastele ohutu.

Allikas: AskelTerveyteen