Matcha

See rohelise tee pulber on hea keskendumisele ja võib vähendada ärevust . Uuringud on näidanud, et matchas sisalduvad L-Theanine aitab toota seratoniini ja dopamiini, mis tõstavad tuju.

Matcha rohelises tees sisalduvad katehhiinid on tõestatud antibiootiliste omadustega, mis tugevdavad keha tervikuna. Lisaks sisaldab kõigest üks tass matchat olulisel määral kaaliumit, vitamiine A ja C, rauda, valke ning kaltsiumi.

Valmistamine:

Vala pool teelusikatäit matcha pulbrit madalamasse tassi või kaussi ja kalla selle peale peaaegu keema hakanud vesi, (80°) nii et kõik oleks veega kaetud. Võta spetsiaalne matcha bambusvispel ja sega vesi teepulbriga ära. Lisa vastavalt eelistusele vett juurde, et saada täpselt nii kange tee, kui maitseb.

GABA Oolong

See tee sisaldab gammaaminovõihapet (GABA), mis on närvisüsteemis olulist rolli mängiv kemikaal. GABA-d sisaldav oolong tee joomine soodustab und, vähendab stressi ja tõstab tuju.

Valmistamine:

Võta 2 tl oolongi tee lehti 175 ml vee kohta. Kasuta tee valmistamiseks 75°-90° vett ja lase 3-5 minutit tõmmata. Teelehti võib kasutada mitme tõmmise tegemiseks. Pigista tee sisse veidi apelsinimahla, nii saad joogile magusama noodi anda.

Kummel

Kummelitee on kofeiinivaba ka selle joomine mõned tunnid enne magamajäämist aitab rahustada närve, lihaseid ja soodustab paremat und. Uuemad uuringud näitavad, et see võib olla kasulik ka diabeetikutele. Mitmete hiljutiste uuringute kohaselt võib tassi kummelitee joomine pärast igat sööki aidata tasakaalustada vere glükoosisisaldust.

Valmistamine:

Kasuta kummelitee valmistamiseks kuivatatud õielehti. Võta 1 tl kummeliõisi, vala sellele klaas keeva vett ja lase kaetult 5-10 minutit tõmmata.

Loe lisaks:

Allikas: Woman´sDay