Foto on illustreeriv Foto: Shutterstock
Rabarberihooaeg pakub kookide näol arvukalt magushapukaid ahvatlusi. Suhkrust, munadest, jahust, rabarberist ja kaneelist valmivad maitsvad koogid, mida tehakse kindlasti rohkem kui üks kord. Vaata ka lisaks retsepte, milles rabarberikoogile annavad eriti hõrgu noodi mandlikreem ja martsipan.

1. Biskviitkattega rabarberikook

Biskviitkattega rabarberikook oli ENSV-s kõikide rabarberikookide ema. Seda kooki pakuti kodus, tööl, puhkehetkel, sööklas, kohvikus, koolis, pioneerilaagris, lasteaias — lühidalt igal pool, kus süüa pakuti. Samas on seesama kook jäänud ajatuks klassikuks ning vahel tekib senini ületamatu isu just selle vana kooli rabarberikoogi järele. Mingi igavikuline võlu selles koosluses on ja sellest ei saa üle ega ümber ning kui esimesed rabarberid juba turul-poes müügil, tuleb mõttesse just SEE kook.

2. MAIASMOKA ILUS UNENÄGU — rabarberikook mandlikreemiga

Rabarberikoogist ei saa kunagi isu täis. Siit üks veidi teistmoodi hapu ja magusa kooslus, millest jagub kaheksale.

Vaata retsepti SIIN

3. Rabarberikook martsipaniga

Rikkaliku martsipanitäidisega koogis võid kasutada nii kodumaist magusamat martsipani kui ka spetsiaalset küpsetusmartsipani, mis on vähem magus ja mõnusalt mandlimaitseline.

Vaata retsepti SIIN

4. Mahlase sisu ja krõbeda põhjaga rabarberikook

Valmista perele või sõpradele üks krõbeda põhjaga mahlane rabarberikook.

Vaata retsepti SIIN

5. Ülilihtne rabarberikook, millega saab hakkama igaüks

Kiirelt valmiv ja lihtsasti tehtav hooajaline kook! Kui oma ja naabrite lapsed olid väikesed, siis lausa nõuti seda kooki ja ükski sünnipäev ei saanud ka ilma selleta läbi.

Vaata retsepti SIIN