Tervisliku toitumise puhul peaksite toidupoodi või turule minnes keskenduma kvaliteetsetele toorainele: pange rõhku värskele ja vitamiinirikkale toidule! Lisage oma söögikordadele puuvilju, köögivilju, pähkleid, seemneid ja kaunvilju. Kiire kosutus puuviljast aitab üle (nälja)tundest, mis võib viia ebatervislike toiduvalikuteni. Vähendage liha ja piimatoodete kogust toidulaual. See ei tähenda, et peaksite tingimata taimetoitlaseks hakkama. Nädalas söödava punase liha hulk võiks põhineda toitumissoovitustel.

2. Teadmised tulevad abiks

Kas teil tekib mõnda toidupakendit vaadates küsimus, et mida selle tagaküljel olev koostisosade kohta käiv info tegelikult sisaldab? Kui tootes on teie jaoks arusaamatud koostisosad, siis jätke see ostmata.

3. Haarake nälja korral tervisliku suupiste järele

Koogitükk või šokolaadibatoon lõunaajal võib olla harjumus, millest on keeruline loobuda. Pidage meeles, et suhkur annab energiat vaid lühikeseks ajaks, pärast mida tunnete end jälle väsinuna ja tunnete nälga. Valige maiustuste asemel vahepalaks energiarikkaid pähkleid, rosinaid või värskeid puuvilju ja märkate peagi, kui positiivselt see teie üldisele enesetundele mõjub.

4. Sööge teadlikult ja rahulikult

Aeglaselt söömine ja toidu nautimine aitab intuitiivselt tervislikuma toitumiseni jõuda. Mäluge korralikult ja kasutage väiksemaid nõusid, et vältida suurte portsjonite söömist. See aitab teil saada ainult seda, mida vajate ja võimaldab vältida ülesöömist.

NB! Ajul võtab umbes 20 minutit aega, et võtta vastu kõhult signaal täis kõhu osas - sööge rahulikult ja 20 minutit. Ärge ahmige toitu 5 minutiga sisse.

5. Muutke toiduvalmistamine etteplaneerimisega lihtsamaks

Varuge toiduaineid, mis muudavad lihtsate, tervislike toitude valmistamise hõlpsamaks. Näiteks võiksid sügavkülmas olla käepärast marjad ja puuviljad, millest smuutisid valmistada.