1) Teeb head südamele

Uuringud näitavad, et kaaliumi poolest rikas mädarõigas aitab alandada vererõhku ja parandab vereringet.

2) Aitab vastu pidada külmetusehaigustele

Mädarõigast on rahvameditsiinis kasutatud nohu ja põskkoopapõletiku ravimisel. See aitab leevendada põletikunähte. Mädarõigast võib nii süüa kui hingata sisse mädarõika aure. Tänu A- ja C-vitamiinide sisaldusele aitab see toetada immuunsüsteemi, seetõttu tuleks just gripihooajal mädarõigast tarbida. Kõigis mädarõika osades on väärtuslikku eeterlikku õli, mille peamiseks toimeaineks on sinepiõli, mis annab taimele nii tugeva lõhna ja antibakteriaalsed omadused.

3) Annab energiat

Mädarõigas on rikas raua poolest, mida on vaja kehas hapniku transportimiseks. Rauavaegus võib põhjustada selliseid sümptomeid nagu väsimus. Peamistest mineraalainetest tuleks mädarõika puhul märkida rauda, ​​kaaliumi, fosforit, kaltsiumi, magneesiumi, naatriumi, vaske, kloori, alumiiniumi, väävlit, mangaani.

4) Abiks kaalulangetamisel

Mädarõigas kiirendab ainevahetust ja omab ka energiat aktiveerivaid omadusi, olles selliselt suurepärane osa kaalulangetamise dieedis.

5) Toetab seedimist

Mädarõikas on rohkesti kiudaineid, mis soodustavad seedimist.

Mädarõika kasutamine toiduvalmistamisel:

Mädarõigas sobib paljudele roogade juurde oma tugeva hapuka maitse poolest. Mädarõigas sobib hästi aurutatud köögiviljade, kartulipüree ja suppide maitsestamiseks. Juuretükikesi kasutatakse kurkide, tomatite ning muude aedviljade marineerimisel ja soolamisel. Lisaks maitsenüansi andmisele aitavad need ka riknemist vältida. Mädarõikaga saab häid tervislikke hoidiseid valmistada ja see on asendamatu süldi ja seaprae kõrval.

Tavapäraselt kasutatakse mädarõigast sinepis ja dipikastmetes, see on hea ka kohupiima ja õunte ning mee hulka segatult. Marineeritud mädarõigas maitseb hästi ka meelepärase võileivakatte alla määritult.

Suurepäraselt maitseb hommikusöögiks või lõunaooteks ka järgmine võileib:

Võta täiseterasepiku viil, määri sellele värskelt riivitud mädarõikajuurega maitsestatud majoneesi, millele aseta peale suitsulõhe ja värske kurgi viilud ning õhukesed punase sibula kettad. Soovi korral raputa peale veidi värsket sibulat.