Porgand on hea A-vitamiini ja beetakaroteeni allikas. Lisaks on selles palju kiudaineid, antioksüdante, B-, C-, E- ja K-grupi vitamiine. Mineraalidest on porgandis esindatud kaalium, mangaan, kaltsium, raud ja magneesium.

2. Granaatõun

Granaatõun on rikas südamesõbralike antioksüdantide, kiudainete, raua ja C- ning K-vitamiinide poolest. Granaatõun mõjub hästi vereringele, see ei lase veresoontesse tekkida ummistusi. Need, kellele granaatõuna koorimine ei ole meeltmööda, saavad seda mahla kujul tarbida. Kaubandusvõrgus on saadaval hea valik 100% granaatõunamahlasid, tuleb vaid leida endale meelepärane, sest mõnes piirkonnas on magusamad granaatõunad kui teises.

3. Punapeet

Punapeedi rikkalik värv räägib selle tervislikest eelistest. Peet saab oma värvi ühenditest, mis on võimsad antioksüdandid ja võitlevad põletiku vastu samuti nagu granaatõunad. Peet on väga toitaineterikas, selles leidub mineraale ja vitamiine – A-, C,- ja B-grupi vitamiine, magneesiumi, kaaliumi, mangaani, rauda, joodi ja vaske.

4. Kapsas

Kuni kapsas ei uju majoneesis, on sellel üllatavalt palju kasu tervisele. Kapsas muudab energiliseks, annab jõudu ning hoiab organismi tasakaalus. Kapsas on palju C-vitamiini, kiudaineid ja kaaliumi. Lisaks arvatakse, et see aitab ennetada vähki, takistab veresoonte lupjumist, hoiab vererõhku normi piires ja tugevdab luustikku.

5. Sibul

Sibul aitab alandada kolesterooli ja vererõhku, samuti aitab selle tarbimine vähendada eesnäärmevähi riski. Lisaks on sibul põletikuvastane ja antihistamiinikum.

Allikas: Terve