Foto: Anna Lutter
Toidutehnoloogi haridusega disainer Anna Lutter võttis veebruarikuu alguses koos oma 4-liikmelise perega ette eksperimendi, nimelt proovib ta toidule minevatelt kulutustelt võimalikult palju säästa ja tehtavaid valikud paremini läbi mõelda. Anna soovib toidueelarvelt kokku hoida 20% ja määras pere nädalamenüüks vajalike toiduainete ostmiseks 50 eurot. Ta plaanib kasutada varasemast ajast varutud kuiv- ja maitseained, kartuleid, mune, ning moose. Esimese nädala möödumine tõi üllatusmomente kõigile pereliikmetele.

Kas 4-liikmelise leibkonna nädala 50 eurone toidueelarve osutub väljakutseks? Kas eksperimendis osalemine tõi mõnele pereliikmele loobumise mõtte või inspireeris üheskoos katsetama toitudega, mida varem ei oldud proovitud?