Anna Lutter.

Sellises eksperimendis osalemine eeldab, et vaadatakse üle enda enam-vähem harjumuspärane tarbimine ja arvata võib, et protsessi käigus võivad kujuneda kasulikud harjumused ka edaspidiseks.Tervisliku eluviisi juurde kuulub kahtlemata ka vastav toitumine. Mõistlik oleks silmas pidada koguseid ja süüa kõiki toidugruppide – rasvu, süsivesikuid ja valke. Seega, millegi ärajätmisega ei peaks ennast piinama. Küsimus on suuresti ostetud toidu ärakasutamises, sellest, et miskit ei läheks raisku ja ei visataks niisama ära. Õige planeerimisega saab paremini majandada.

Lutter on liitunud Facebooki grupiga Kogumispäevik, mis on suunatud terve aasta kestvale väljakutsele võimalikult palju säästa ja aitab tehtavaid valikud paremini läbi mõelda. See grupp on veebruarikuus seadnud eesmärgiks säästa toidueelarvelt 20%.

Lutter kirjutas blogis, et ilmselgelt suudaks ta selle eesmärgi täita, kui jätaks veebruaris "väljas söömata ja võib-olla kallimad toorained ostmata." Ta on otsustanud ettevõtmisele sisukalt läheneda ja võttis 20% väljakutse vastu. 50 eurot saab olema nö jooksev kulu, sest Lutter kasutab ära juba varem varutud kuivaineid ja kartulid, munad, moosid, mida pere saab ämma käest tasuta.

Kulutustest parema ülevaate saamiseks on hea moodus eelarve pidamine. Arvutage kokku, palju teil kulus eelmisel kuul kõikide pereliikmete hommiku-, lõuna- ja õhtusöögile ning väljas einestamisele ja tehke saadud summale otsa vaadates omad järeldused.

Lutter alustas kuuajase nädalamenüü väljakutsega ja ta loodab, et see "inspireerib natuke kokkama, retsepte otsima ja ise midagi valmis tegema ning poodi vähem külastama."

Mõned aastad tagasi Johns Hopkinsi ülikoolis läbiviidud uuringust ilmnes, et need, kes valmistavad toidu ise, tarbivad vähem kaloreid ja söövad toitainerikkamat toitu. Kui eelistate valmistoidule või väljas söömisele ise toitu valmistada, saate oma toidusedelit paremini jälgida, seega on kodune kokkamine ja selle käigus omandatavad teadmised toitumisest laiemalt seotud tervislikuma toidulauaga nii kodus kui ka kodust väljas.

Häid ideid ja retsepte kodus kokkamiseks leiad Oma Maitse internetilehelt