1. Arbuusi söömine aitab alandada vererõhku: nii koor kui viljaliha sisaldavad aminohapet tsitrulliini, mis muundatakse kehas arginiiniks. See aminohape tagab omakorda veresoonte laienemise ja vereringe hõlbustamise. Seega võib öelda, et arbuusi söömine on tõhus ja maitsev viis kõrge vererõhu vastu.

2. Arbuus on madala suhkru- ja rasvasisaldusega: kõrge veesisaldus muudab selle figuuriteadlike inimeste jaoks suurepäraseks suupisteks, mida ilma kahetsuseta ja naudinguga süüa. Magusale maitsele vaatamata on arbuus madala suhkrusisaldusega.

3. Arbuus kaitseb nahka: arbuusis sisalduv A-vitamiin aitab tagada kauni naha.

4. Arbuus sisaldab palju kaaliumi: kaaliumi on vaja peamiselt energia tootmiseks. See reguleerib ka hapete ja aluste tasakaalu ning osaleb vee-elektrolüütide tasakaalu reguleerimises. Kaaliumi on vaja ka lihasstimulatsioonide, lihaste kontraktsioonide, ensüümide ja neerude funktsioonide täitmiseks.

5. Võib vähendada vähiriski: lükopeeni, mida muidu leidub peamiselt tomatites ja tomatitoodetes, leidub ka arbuusides. See võimas antioksüdant tugevdab meie immuunsussüsteemi ja kaitseb rakke kahjulike keskkonnamõjude eest.

6. On hea silmadele: arbuus ei paku märkimisväärses koguses C-vitamiini, kuid selle viljalihas on suhteliselt suur kogus A-vitamiini, mis aitab tagada kauni naha ja hea nägemise.

7. Arbuusi mahlane viljaliha on tavaliselt erk- või tumepunast tooni ja täis musti seemneid. Viimased on rikkad magneesiumi, tsingi ja raua poolest. Arbuusiseemned on söödavad ja need soodustavad seedimist, seda muidugi tingimusel, et neid näritakse, mitte ei neelata alla.