1. Pritsige õli

Tavaliselt valame õli otse pudelist pannile. Hea pann vajab aga palju vähem õli, kui arvame. Parem on kasutada pihustit või harja. See säästab palju rasvakaloreid.

2. Kasutage köögirätikut

Pange oma röstitud liha või õline antipasti korraks köögirätikule ja kuivatage. Liigse rasva imab köögirätik.

3. Juustu asemel riivsai

Pajaroogasid gratineeritakse sageli rohke juustuga. See maitseb hästi, kuid sisaldab ohtralt kaloreid ja rasva. Krõbeda ja vähem rasvase kooriku saate, kui loobute poolest juustust ja kasutate selle asemel riivsaia.

4. Praadimise asemel aurutamine

Kui soovite rasva kasutamist vähendada, on võlusõna aurutamine. Pange kala või kana lihtsalt mõne ürdiga koos fooliumisse ja pange ahju. Saata maitsva ja kerge roa!

5. Või asemel mineraalvesi

Kas muna on kõige parem võis praadida? See pole tõsi! Miks te ei prae muna gaseeritud mineraalvees? Ajage kaks supilusikatäit pannil keemiseni ja lisage muna. Või kasutamata jätmisega saate palju rasva kokku hoida. See toimib ka kreppidega.

6. Kreemised kastmed

Kreemjad kastmed on maitsvad, kuid sageli väga rasvarikkad, kuna need on valmistatud koorest. Kartul on madala rasvasisaldusega alternatiiv. Peeneks riivituna, seob see sisalduva tärklise tõttu ülejäänud koostisosad ning muudab kastme ühtlaseks.

7. Õli asemel puljong

Salat maitseb rikkaliku õlikastmega eriti hästi, kuid see ei tee seda tervislikumaks. Kui soovite rasva vähem kasutada, asendage pool õlist köögiviljapuljongiga. See annab salatile tervisliku noodi.

  • Energiaks põletatakse ja keharasvana talletatakse just küllastatud rasvu. Kehakaal tõuseb suurema tõenäosusega siis, kui süüa küllastatud rasva praetud või töödeldud toidus.
  • Pange rõhuasetus küllastatud rasvu sisaldavate toitude vähendamisele (liha ja piimatooted) ja tarbige enam asendamatuid rasvu sisaldavaid toite (seemned, nendest valmistatud õlid, kala).