Linaseemnete kõrge oomega-3 rasvhapete sisaldus on suurepärane südame tervisele. Neid seemneid on kerge jahvatada ja teelusikatäie lisamine smuuti retseptile, ei mõjuta viimase maitset ega tekstuuri.

Linaseemnetes leidub rohkesti asendamatuid rasvhappeid, valku ja kiudaineid, liht- ja liitsuhkruid, karoteene, A-, B-, E-, D-, PP- ja F-vitamiini.

2. Kreeka jogurt

Lisaks headele bakteritele, millega Kreeka jogurt soolestiku täidab, sisaldab see ka valku, mis kokkuvõtvalt aitab teil rahul olla terve hommiku vältel.

3. Marjad

Lisades smuutisse marju, saate lisaks ilusale värvile (mustikas, maasikas, mustsõstar) ja heale maitsele ka antioksüdante ja C-vitamiini, mis annavad immuunsüsteemile positiivse laengu.

Maitsvad ja tervislikud smuutid.

4. Banaan

Banaani maitse võib varjata smuutis sisalduvate teiste taimsete lisandite (nt spinat ja avokaado) mitte just kõige meeldivamat lõhna.

Raua suurendamiseks proovige smuutisse lisada peotäis spinatit või lehtkapsast.

Valmista mahedamaitseline banaanismuuti:

1-2 banaani

1 väiksem apelsin

700 ml mandlipiima

1/4 tl kaneeli

1 tl toasooja kookosrasva

Koori ja tükelda banaan ning aseta blenderisse. Lisa juurde mandlipiim ja kaneel

Töötle segu ühtlase tulemuse saamiseni.

5. Õun

Kõnekäänd „Õun päevas hoiab arsti eemal” on põhjusega. Õuntes leidub palju bioaktiivseid polüfenoole ja kiudaineid. Õunte söömine toetab südant ja veresoonkonda. Regulaarne õunte tarbimine alandab nii üldist kolesteroolitaset kui ka LDL-kolesterooli ehk nn halva kolesterooli taset.

6. Chia seemned

Chia seemned sisaldavad mitmeid olulisi toitaineid ning sobivad lisamiseks paljudele toitudele. Chia seemnetes on palju kaltsiumi ja magneesiumi ning rikkalikult oomega-3-rasvhappeid, mis on vajalikud aju ja närvide tööks, samuti aitavad need vähendada organismis kolesteroolitaset.

Need väikesed seemned koosnevad 20% ulatusest taimsest valgust, mis annab energiat ja tasakaalustab veresuhkru taset ning see omakorda tagab hea enesetunde kogu päevaks.

7. Ingver

Riivi immuunsuse tugevdamiseks smuuti sisse värsket ingverit, mis on praegusel viiruste hooajal igati sobilik!

Ingveris on rohkelt väärtuslikke toitaineid ja bioaktiivseid ühendeid, mis mõjuvad kasulikult sinu kehale ja ajule.

Smuuti ingveri ja küüslauguga

1 apelsin

2 banaani

1 küüslauguküüs

2-3 cm kooritud ingverit

700 ml maitsestamata jogurtit

1 spl mett

Aseta kõik koostisosad blenderisse ja töötle segu ühtlase tulemuse saamiseni.