Kuidas lävida sõpradega ja korraldada ühised koosviibimisi koos hea toiduga ajal, mil distantsi hoidmine on ülioluline? Viimased nädalad on näidanud, et sotsialiseerumiseks ei pea teistega ninapidi koos olema. Siinkohal tuleb appi internet, virtuaalsel teel suhtlus, mida saab juba sellel nädalavahetusel harrastada.

Näiteks võib sõprade või vanavanematega kokku leppida, et valmistatakse sama toitu, laudki kaetakse sarnaselt ning ühe meeldiva koosviibimise juurde kuuluv seltskondlik vestlus, miks mitte lauamängud (Alias!), toimuvad näiteks Skype´iga videokõne tehes. Keegi ei jää ilma sünnipäevapidudest, nädalavahetuse pikkadest lõuna- või õhtusöökidest. Lauamänge või filmegi saab nii koos vaadata hoolimata sellest, et paiknetakse eraldi asukohtades. Keerulised ajad nõuavad erilisi meetmeid!

Sellele vaatamata saab puhvetkapist välja võtta parima serviisi, kaunimad laualinad, lüüa läikima noad-kahvlid, asetada lauale küünlad, päranduseks saadud vaagnad, mida te võib-olla kunagi varem ei ole kasutanud, sest need on mõnda erilist sündmust oodanud. See sündmus on kätte jõudnud! Hellitage ennast! Kui olete siiski poodi minemas, siis valige lauale ka lilled, nii loote pidulikkust ja ilu juurde ning aitate ka aiandusfirmasid, kelle jaoks on algav hooaeg koroonaviiruse tõttu eriti raske. Lõikelillede hinnad on soodsamad kui eales varem!

Panime kokku Oma Maitses avaldatud retseptid, mis võiksid ühele virtuaalsele peole hästi sobida!

Ahjus tehtud juustusai brokoliga

Kiirelt valmiv hea juustune amps peolauale või niisama näksimiseks. Antud kogusest jagub viiele.

Vaata retsepti SIIN

Maitsev, kiudainerikas ja kalorivaene: šampinjoni-carpaccio

Kui tahad lauale midagi maitsvat, kiudainerikast ja kalorivaest, siis tee üks kiire šampinjoni-carpaccio. See on suure­pärane eelroog või lihakaaslane.

Vaata retsepti SIIN

Tervislik suupiste filmiõhtu juurde - röstitud kikerherned

Kui soovid filmiõhtu juurde maitsvat ja tervislikku näksimist, siis röstitud kikerherned sobivad selleks suurepäraselt!

Vaata retsepti SIIN

Chilli con carne ehk hakklihapada tomati ja ubadega

Roog, milles leiavad kasutust hakkliha, purustatud tomatid ja konserveeritud oad

Vaata retsepti SIIN

Kartuli-singi ahjuvorm

Lihtne ja maitsev. Kiire ning toitev. Nende kahe fraasiga saab väga hästi võtta kokku tänaõhtuse retsepti - kartuli ja singi kombinatsioon juustu ning munaga viib keele alla.

Vaata retsepti SIIN

Makaronivorm rohke juustuga — mac and cheese!

Makaronivorm juustuga on kindla peale minek — see maitseb absoluutselt kõigile. Ameeriklaste köögist tuntud mac and cheese ehk lihtsamalt makaronivorm rohke juustuga on üks selliseid.

Vaata retsepti SIIN

Kodune nuudlivorm hakkliha ja seentega

Munanuudlite kõrvale sellise huvitava kastme väljanuputamine, mis kogu perele ühtviisi hästi maitseks, on paras väljakutse. Pastavormid aga võluvad oma mahlasusega ja täidise koostisosad on lihtsasti välja vahetatavad, kui mõni neist ei sobi. Kiirel ajal võid kasutada seenepüreesupina ka valmis pakisupi varianti.

Vaata retsepti SIIN

Lihtne ja kiirelt valmiv pohlamagustoit

Siin on üks lihtne ja ülimaitsev maius, mis täis hooajalisi maitseid. Mõnusaid maitsenoote, tekstuuri ja pilkupüüdvat välimust annavad sellele magustoidule hapukad pohlad, rukkileib ja riccotta kohupiim.
Vaata retsepti SIIN

Kaneeli-õunasai lemmikjäätisega

Saia ja kaneeli kapis ning jäätist külmikus ikka leidub. Õunu sobivad asendama igasugused puuvilajd, mis parasjagu vaagnal ootel.

Vaata retsepti SIIN