Olgugi, et või sisaldab pastöriseeritud piima, peaks seda siiski hoidma toatemperatuuril. Seda on seljuhul lihtne lõigata. Kõrgema soolasisaldusega või säilib toatemperauuril kauem kui tavaline või. Tavaline või säilib toatemperatuuril umbes 2 päeva. Ning kui muretsete, et ei jaksa tervet pakki näiteks paari päevaga ära tarbida, siis kasutage võid veerandi paki kaupa.

MELON

Lahtilõikamata melon või arbuus peaks jääma toatemperatuurile seisma, et korralikult valmida. Kuid on ka erandeid. Näiteks Honeydew meloni sort ei valmi pärast korjamist enam edasi ning seda võib muretult külmkapis hoida. Kui melon või arbuus on juba lahti lõigatud, siis tulebki seda külmkapis hoida, et säiliks värskus.

TOMATID

Nagu melonid, valmivad ka tomatid paremini just toatemperatuuril ja muutuvad nii aina magusamaks. Kui aga muretsete, et need muutuvad liiga pehmeks, siis võib neid hoiustada külmkapis. Kuid veelgi parem on need kohe ära süüa.

KARTUL

Kartulite külmutamine põhjustab selles sisalduva tärklise muutumist suhkruks, mis tähendab, et kartul muutub sõmerjaks ja magusaks. Kartuleid on hea säilitada paberkotis pimedas ja jahedas.

SIBULAD

Sibulad muutuvad külmkapis pehmeks ja sageli ka limaseks. Lahtilõigatud sibulat on mõistlik tarvitada kuni ühe päeva jooksul.

LEIB/SAI

Kui kardad hallitust ja otsid lahendust sellest, et paned leivad/saiad külmkappi, siis pole see lahendus. Külmkapis muutuvad need liisunuks ja kuivavad ära. Parim moodus saia/leiba hoiustada on siiski leivahoidlas. Kui väga vaja võib saia/leiva ka sügavkülmas läbi külmutada. Kuid siin peab jälgima, et need ei ununeks jääkappi rohkemaks kui kolmeks kuuks.

MESI

Külm temperatuur põhjustab kiiremat kristaliseerumist, mis tähendab, et mesi muutub kõvaks.

KOHV

Kohvioad tõmbavad külmkapis ligi teisi lõhnasid. Seetõttu pole mõistlik neid külmkapis hoiustada, kuna kohv kaotab seetõttu nii oma lõhna- kui maitsevärskuse. Kohviubade kotti võib hoiustada kaks nädalat kapis, kus pole niiskust või kui vajalik võib kohvipaki(oad) sügavkülmutada.

BASIILIK

Basiilik erineb teistest maitsetäimedest just seetõttu, et läheb külmkapis halvaks. Nii nagu kohvil on ka basiilikul omadus külge tõmmata teiste toiduainete lõhnasid. Et basiilikut värskena hoida, hoiustage seda nagu lõikelille – pange see lauanurgale veekannu sisse!