1) Poes käime nii harva kui võimalik ja nii tihti kui vaja - kaks korda nädalas võiks olla piisav, et piim ja liha ei lähe koduses külmkapis hukka. Seega tuleb krõpsud, saunaõlled ja jäätised ka nädala sisseostudega varuda.

2) Poodi läheb leibkonnast üks inimene. Kui oleme teel autoga mööda sõites, siis ootab ülejäänud seltskond autos või jalutab õues. Pole mõtet riiulite vahele tunglema minna.

3) Kui teil on kaasas läbimõeldud ostunimekiri, siis see kiirendab tunduvalt poeskäiku ning välistab, et midagi olulist jääb maha ja peate tegema tarbetuid korduskäike.

4) Hoiame distantsi, kus vähegi võimalik. Meeter üksteisest järjekorras seista on selgelt liiga vähe. Seisa kaks sammu tagapool. Keegi ei hakka praegusel ajal nagunii vahele trügima.

"Miks see on oluline? Sest riskigrupp pole nimetu 80-aastane pensionär, vaid ta on teie enda vanaema, vanaisa, võibolla on need teie vanemad ja naabrid. Kui teie põete oma koroona läbi paaripäevase palaviku ja kerge köhaga, siis nemad ei pruugi epideemia kontrolli alt väljumisega eelolevat Jaanipäeva näha. See on ärahoitav. Seni kriitilisse seisu sattunud riikide kogemuse baasilt võib öelda, et kõige lollikindlam ja odavam tee inimelude päästmiseks on inimestevaheliste kontaktide räige piiramine mõne nädala jooksul," kirjutas Taro.

"Toimib ainult siis, kui peame sellest ise korralikult kinni. Vaevalt soovib keegi meist elada olukorras, kus kodunt väljumiseks peab hakkama luba taotlema ning iga poeskäiguga kaasneb dokumendikontroll. Selle vältimiseks tuleb ise hakata arukamalt käituma. Olge terved ja püsige terved!" pani Taro südamele.