Kumar ütleb, et söömise ajal tuleks võtta väikesed lonksud iga väikese ampsuga. "Samas aga kui süüa liha, tuleks juua veini, kuna see päästab valla kõhus olevad ensüümid. Kui aga süüa rasvasemaid toite tasuks juua jogurtijooke - näiteks sellist, kus on naturaalset jogurtit 1/3 ja 2/3 vett," mainib Kumar.

Somit Kumar on tunnustatud ajurveeda arst, kes on esinenud loengute ja seminaridega üle maailma. Ta on kliinilise farmakoloogia interdistsiplinaar teadusuuringute juhataja Arya Vaidhya Chikitsalayam Teadusuuringute Instituudis, Indias. Ta on omandanud magistrikraadi kliinilise farmakoloogia alal Raijiv Gandhi nimelises Terviseteaduste Instituudi Bangalores, Indias. Hetkel on omandamisel doktorikraad molekulaarbioloogias.

Kumar on osalenud teadusuuringutes mis käsitlevad ajurveedilise lähenemise efektiivsust reumatoidilise artriidi ravis. Osaleb muuhulgas teadusuuringutetöögrupis koostöös Pauls Stradiņš Ülikooli kliinilise haiglaga Lätis, mis uurib ajurveeda efektiivsust 2.tüübi diabeedi ravis. Samuti teeb koostööd Milaano Ülikooliga Duchenne lihasdüstroofia ravi alal.