Mis asi on aparaaditehas?

Aparaaditehas on Tartus Riia ja Kastani tänava nurgal seisev vana tehasekompleks, kus nõukogude ajal valmistati külmutusseadmeid, salajasi allveelaevaosasid ja jälgede segamiseks ka mittetöötavaid vihmavarje ning tõmbelukke. Tehase õitsenguaegadel, seitsmekümnendate keskpaigas töötas seal ligi 1500 inimest. Tehasel oli oma tervisekeskus koos sauna ja basseiniga, söökla ning mitme korpuse jagu administratiivruume.

2006. aastal omandas aparaaditehase kompleksi ABC Kinnisvarateenuste OÜ, kelle valduses on tehas praegugi. Alates 2014. aastast arendatakse 14 000 m2 suurust keskust kultuuritehaseks. Praeguseks on aparaaditehasest ja seda ümbritsevast kvartalist saanud üks Tartu kiiremini arenevaid piirkondi. See universaalne kultuuritehas ühendab endas loomingulised ettevõtjad, kunstnike stuudiod, disainerite ateljeed, kaubanduse ja meelelahutuse. Seal on kolm restorani, kaks kohvikut, tegutsevad pika ajalooga Müürilille täika ning veel pikema ajalooga trükimuuseum. Samuti on seal koha leidnud paljud põnevad väikepoed. Keskuse lähiaja plaanidesse kuulub tehasehoovi ehk aparaaditehase taskupargi väljaarendamine piirkonna ägedaimaks kohtumispaigaks.

Pole vaja karta hirmu, et kohtumisel jääb kõht tühjaks või janu kustutamata. Mahepoodidele, pagaritele ja napsipoodidele lisaks on seal suhteliselt lai ja mõnus einelate valik.

Aparaat. Aparaat on koht, kus su tuleku üle südamest rõõmustatakse. Alati leiad sealt eest mõne tuttava. Sind ootavad hea söök ja jook, soe ja sõbralik teenindus, päevalõunad, à la carte'i menüü, baar, kontserdid ning disko. Restoran kuulub muuseas Põhjala restoranigiidi White Guide järgi soovitatud einelate nimekirja Baltikumis.

Karritehas. Aasiapäraste toitude asjatundja. Menüüs on valikut nii lihaarmastajatele kui ka taimse toidu pooldajatele. Tööpäeviti lõunapakkumised.

MyItaly. MyItaly toidustuudio on pühendunud Itaalia toidule ja selle valmistamisele. See ei tähenda pitsat ananassiga, makarone ketšupiga ega espressot, mis on serveeritud ääreni täis tassis. Seal on moodne köök, kus saab ise käed külge panna ning valmistada ka kõige ehtsamaid ja peenemaid Itaalia roogi. Restoranis saab pidada oma pidupäeva või korraldada meeskonnakoolitusi. Samuti on MyItaly toidustuudios väike poenurgake Lõuna-Itaalia väiketootjate toiduainetega, kust leiab pestosid, pastasid, veine ja muidugi oliiviõlisid. A Presto e buon appetito!

Tartu Coffeeling. Värskelt röstitud kohv kohapeal või kaasa. Lisaks pakendis kohvioad ja suur valik teesid.

Toiduakadeemia. Toiduakadeemia on gastronoomiline kohtumispaik, kus saab ühendada meeldiva kasulikuga. Toiduakadeemia aitab läbi viia koosolekuid, meeskonnakoolitusi, kliendisündmusi, sünnipäevi, firmapidusid ja ärikohtumisi koos meeldejääva söögitegemisega. Toiduakadeemia ühiskokkamistel ei jää keegi kõrvaltvaatajaks: kõik saavad maitsvate roogade valmistamisel ise kaasa lüüa.

Trikster Tihane. Riia tänava poolt sisseastujat võtab vastu restoran Trikster Tihane. See tihane on üks kaval lind, aga tühja kõhuga ta sind ei jäta. Päevalõunad ja rikkalik à la carte'i menüü on siin iseenesestmõistetavad, aga lisaks pakutakse Triksteris head kohvi, värskeid küpsetisi, veganimenüüd ning tervislikke lasteeineid. Rääkimata sõbralikust teenindusest ja lahedast interjöörist.

Kolm Tilli ja tänavatoit

Viimane aparaaditehase toidukoht on nelja seina vahel asuv tänavatoidurestoran Kolm Tilli, mis on uusim koht Tartu resotraniärimehe Joel Ostrati portfoolios. Juba ainuüksi see on tõestus kvaliteedist, kuid edu tagab ka paiga tänavatoidu suund, mis on viimastel aastatel suuri samme teinud.

Kolm Tilli on laia maailma tänavaköögist inspireeritud restoran Tartu Aparaaditehases. Uue söögikoha läbiv kontseptsioon on tänavasöögi valmistamine – koha südameks on avatud köök, mille kõrval seisavad eraldi pitsa valmistamise ja pagaritoodete nurgad ning kõike seda toetab äärmise hoolega loodud baar. Külastajatel on võimalik jälgida, kuidas nende söök ja jook valmivad – alates toorainest kuni maitsva lõpptulemuseni.

Kokkadega vesteldes on nende ainus huvi pakkuda kõrgeimat kvaliteeti Tartu parimas einelas. See lähenemine on selgelt ära tasunud, sest olukord, et suvel ei saanud tihti einelas lauda, on kandunud ka sügisesse. Inimesed on nõus kvaliteedi eest maksma ning maitseid ei saa lihtsalt kokku valetada – need kas on või neid pole. Kolmes Tillis on.

Aparaaditehas on Tartu toidusihtkohtade asoluutses tipus. See on koht, kuhu tasub sisse astuda ilma plaani ja otsese soovita midagi kogeda. Astuge sisse ja laske asjadel juhtuda. Võtke ka seltskond kaasa – nii saab veel parem.