Kernu mõisakohvik Ludvig

Maalilise paisjärve kaldal asuvas Kernu mõisas tegutseb mõisakohvik/restoran Ludvig. Mõisakohvikus pakutakse nii sooja toitu kui ka maitsvaid kooke. Mõisakohviku seinu kaunistavad Elizabeth II-le kuuluvast lossist pärit kuninglikud kardinad, mis leidsid tee Kernu mõisa oksjonivõidu kaudu. Kohviku lahtiolekuajad sõltuvad hooajast ja mõisas toimuvatest sündmustest, mistõttu soovitame lahtiolekus eelnevalt telefonitsi veenduda.

www.kernumois.ee

Vihula Mõisa Restoran

Vihula mõisas asub üks Eesti ilusamaid, nii sisult kui ka vormilt esmaklassilisi restorane. Restoran on oma üksikasjalikult taastatud originaalsete põrandate ja laeornamentide, maalide ning moodsa Skandinaavia mööbliga meeldiv ühendus traditsionaalsest vanast ja moodsast minimalismist. Kõrged laed, suured aknad vaatega mõisapargile, kamin ja klaver lisavad veelgi luksulikku ning glamuurset õhkkonda.

www.vihulamanor.com

Padise mõisa restoran Ramm

Padise mõisas on avatud à la carte'i restoran Ramm, mis pakub roogi kõikidele erinevatele maitsetele – fookusse on paljuski võetud maitsed, mida pakuvad kohalik mets ja aas. See tähendab ulukeid ja seeni, marju ning häid piimatooteid. Oma nime on restoran saanud omanike, von Rammide sugupuu järgi, et hoida kauge sugupuu perekondlikke väärtusi.

www.padisemois.ee

Restoran Kaheksa Jalga

Restoran Kaheksa Jalga asub Kõue mõisa kõige esinduslikumas ruumis, mille keskne element on restoranile nime andnud uhke, kaheksajala kombitsaid meenutav portselanlühter. Intiimset õhtusöögimeeleolu loov peasaal ja väiksem Parunessi tuba mahutavad üheskoos einestama kuni 50 külalist.

www.kau.ee

Restoran Alexander

Restoran Alexander asub Pädaste mõisa härrastemaja keskseimal ja auväärseimal kohal. Alexandri meeskond pakub uhkusega Põhjala saarte köögi maitsvaid roogi, mis inspireerituna Muhu ning ümberkaudsete Põhjala saarte köögi tavadest, väärtustab kohalikke traditsioone ja erinevate aastaaegade mitmekülgseid maitseid. Restoran Alexander on kahel järjestikusel aastal pälvinud Global Masters Leveli tiitli White Guide Nordicu giidis.

www.padaste.ee