"Hommikusöök on tähtsaim toidukord päevas" on tegelikult reklaamlause (1940ndatel aastatel promoti nii kanamune) ja kahjuks on meid aastakümneid toidetud paljude dogmadega, millel pole pistmist tervisega," rääkis ta. Dr. Oz ütleb, et hommikusöök tuleks ära jätta ja süüa selle asemel alles siis, kui ollakse näljane.

Doktor peab ise vahelduvpaastu, mis tähendab, et ta jätab hommikusöögi vahele ja sööb õhtust kella seitsme paiku. Nii antakse kehale aega, toit ära seedida.

Kui te olete hommikul tõustes kohe näljane, siis on see tõenäoliselt sellepärast, et olete hilisõhtul tegelenud näksimisega, väidab dr. Oz.

"Kui tarbisite hilisõhtul näiteks palju ebavajalikku rasva ja kaloreid sisaldavaid kartulikrõpse või friikartuleid, siis on teie keha insuliin segi raputatud. Järgmise päeva hommikul vaevlete nagu narkomaan, kes peab oma järjekordse doosi saama," selgitas ta.

"Enamik ameeriklasi on toidust sõltuvuses - me peaksime olema elust sõltuvuses," lisas ta. Kuigi teledoktor on hommikusöögi vastu, hindab ta väga brunch'i ehk hilist ja pikka hommikusööki.

Siin on mõningaid ideid hommikusöögiks: