Kampaania koordinaatori ja sertifitseeritud toitumisnõustaja Kädi-Liis Sepa sõnul näitas eelmisel aastal esmakordselt korraldatud algatuse tagasiside, et laste toiduvalik ei anna neile piisavalt toitaineid ning nad haaravad liiga tihti poest ostetud ebatervislike suupistete järele, millest ei saa piisavalt vajalikku energiat aktiivseks koolipäevaks.

„Et muuta hoiakuid ning suunata suurema hulga laste valikuid tervislikumale teele, ühendasime jõud Eesti ühe suurima koolitoitlustaja ja -puhvetite operaatoriga Daily, kelle koolikohvikud järgivad tervisliku koolipuhveti põhimõtteid. See tähendab, et toiduvalikus on erinevate puu- ja köögiviljade kõrval esikohal smuutid, pähklisegud, salatid ja teised tervislikud toidud,“ rääkis Sepp.

Koordinaatori sõnul on toitumiskampaania eesmärgiks õpetada koolilastele täisväärtuslike ja tervislike toiduvalikute vajalikkust ning selgitada ebatervislike toitude tarbimise tagajärgi.

53 Eesti koolis Daily koolisööklaid opereeriva Baltic Restaurants Estonia müügi- ja turundusjuhi Tiiu Endriksoni sõnul on ettevõte teinud suuri pingutusi, et suunata koolilapsi tegema toitumisvalikud, mis tagavad parema enesetunde nii koolipäeva jooksul kui ka pikemas perspektiivis.

„Vastutustundliku koolitoitlustajana püüame alati tagada, et Daily koolipuhvetites pakutav toiduvalik oleks võimalikult tervislik, nooruslikult värske, maitsev ja samas ka kooliõpilastele taskukohane. Koolipuhvetitele pakuvad aga tugevat konkurentsi koolidesse paigutatud müügiautomaadid ja läheduses asuvad kauplused, kust vähem tervisliku snäki lihtsalt kätte saab. Seetõttu lööme hea meelega kaasa Snäkikooli algatuses, mis aitab tõsta noorte teadlikkust. Me mitte lihtsalt ei hoiata ebatervisliku toitumise kahjulikkuse eest, vaid tutvustame uusi inspireerivaid võimalusi igapäevase toiduvaliku rikastamiseks,“ rääkis Tiiu Endrikson.

Koolides toimuvad „Snäkikooli“ harivad tunnid lõppevad haarava võistlusmänguga, mille tulemusel võidab suurima punktiskoori saavutanud osaleja kastitäie tervislikke vahepalasid. Iga kooli parim asub konkureerima ka koolidevahelises punktiarvestuses, millest suurima punktisumma saavutanud õpilane pälvib tiitli Eesti Snäkimeister 2019.

Valitud koolides jagab õpilastele oma kogemust ka Snäkimeister 2018, Tallinna Südalinna kooli õpilane Eliise Siimann ja omas vanuseklassis neidude 10km jooksu maailmarekordi omanik Luna-Aleksandra Lagoda, kes samuti oma toiduvalikutes „Snäkikoolist“ inspiratsiooni on saanud.

„Snäkikooli“ materjalid on koostatud koostöös Eesti Toitumisnõustajate Ühinguga.

Vaata ka kampaania ametlikku veebilehte www.snäkikool.ee