Foto: Carine Isand
Räimed koduses marinaadis on maailma parimad! Sobivad nii argi- kui pidulauale.

Koostisosad:

  • 2 kg värskeid räimerümpi
  • 750 ml vett
  • 1.5 sl soola
  • tk loorberilehte (2-3)
  • 10 tk pipratera
  • tk porgandit (2-3)
  • sibulat (2-3 suuremat)
  • Maitse järgi veini-, riisi, või õunaäädikat/sidrunimahla
  • Vastavalt soovile suhkrut

Valmistamine:

  1. Lase vesi potis keema, lisa viilutatud porgand ja sibul ning + 1,5 sl soola. Lisa 2-3 loorberilehte, 10 pipratera. Vastavalt soovile paar supilusikatäit suhkrut. Keeda ca 20 minutit, kuni on pehmed.
  2. Lisa juurde maitse järgi naturaalst veniäädikat, seejärel kala ja keeda edasi tasasel tulel paar minutit. Sobib süüa nii kuumalt kui ka külmalt. Raputa serveerimisel maitserohelist peale.
Foto: Carine Isand