Peaaegu alati leidub sellistel üritustel ka suhkruvati ja kukekommidega kauplejate lett ning kuidas ka ei prooviks sellest suurema kärata mööduda, kaasasolevad väikesed lapsed märkavad neid ikka ja peagi avastad, et kogu ülejäänud laadal viibimise aja on sinu ühes käes õhupallid ja teises kleepuv suhkruvatt.

Laadad pakuvad lõputult degusteerimise, uute maitsete ja vahetu suhtlemise võimalusi. Koos teiste külastajatega seistakse toitu oodates järjekorras, üksteise kõrval istutakse ka pikkade laudade taga süües ning muljeid vahetades. Laadad ja festivalid kuuluvad oma mitmekülgse kultuuriprogrammiga Eestimaa suve juurde ja praegu kodus karantiinis olles tunnen eriti tugevalt, et need on ootamist ning igatsemist väärt. Väikesed naudingud, mida kas üksi või koos perega kogeda, alustades juba varahommikul mõne Eesti linna või küla poole sõitu, et saada osa heast toidust, muusikast ja kohapeal valitsevast melust.

Kuressaare tänavapiknik
Tean inimesi, kes iga aasta alguses märgivad kalendrisse teiste oluliste sündmuste ja tähtpäevade kõrvale Türi lillelaada, Viljandi Hansapäevad, Tahkuranna kurgifestivali, Kuressaare tänavapikniku ja Rõõmsate Laste Festivali toimumise ajad. Kas sel suvel saavad traditsiooniks saanud üritused jätkuda?

Hapukurki saab karantiiniajalgi poest osta, sama kehtib ka maasikate, taimede ja vanakraami kohta. Lemmikrestoran on küll ajutiselt saaliteenindusest loobunud, aga toitu saan nende tuntud headuses nüüd koju tellida. Eriolukorrast hoolimata jõuavad paljud tooted koju kätte võrdlemisi kiirelt ja praegu ei olegi spontaansete, kohapealsete otsuste langetamise aeg.

Lihtsatest, inimlikest asjadest on saanud miski, mida väga oodata. Koos pere ja sõpradega väljas einestamine, külaliste võõrustamine on hetkel ootel ja kannatlikkus pannakse proovile.

Midagi oodates õpime aga kättejõudnud hetke rohkem väärtustama. Ootan suve ja selle juurde kuuluvaid tavapäraseid lõhnu ning maitseid, (taas)kohtumisi inimestega. Kas see on sel suvel võimalik? Kiirelt täituvate soovidega kaasneb tihti rahulolematuse tunne, ilma et jõutaks vaikse nautimise ja olemise staadiumisse ning oldaks rahul sellega, mis on.

Seni saab aga karantiinis olles vahetu nautimise võimet arendada, katsetada erinevate roogadega, proovida nende maitsenüansse ja lõhnu kogeda ning tunda rõõmu igast päevast! Psühholoogid on kindlaks teinud, et edukamad on inimesed, kes oskavad ennast motiveerida just sellega, mis neil parasjagu olemas on. Olgem tänulikud!