Eestimaa suvised laadad ja toidufestivalid – ootamist väärt!
Nii saadakse toidust teadlikuks erinevatel tasanditel, sest kui igapäevaelus nähakse seda pigem põhivajadusena, millele kiirelt reageerida, siis aeglaselt kulgedes hakkab rolli mängima ka söömisviis, mis muudab palad kordades nauditavamaks.
Peaaegu alati leidub sellistel üritustel ka suhkruvati ja kukekommidega kauplejate lett ning kuidas ka ei prooviks sellest suurema kärata mööduda, kaasasolevad väikesed lapsed märkavad neid ikka ja peagi avastad, et kogu ülejäänud laadal viibimise aja on sinu ühes käes õhupallid ja teises kleepuv suhkruvatt.
Laadad pakuvad lõputult degusteerimise, uute maitsete ja vahetu suhtlemise võimalusi. Koos teiste külastajatega seistakse toitu oodates järjekorras, üksteise kõrval istutakse ka pikkade laudade taga süües ning muljeid vahetades. Laadad ja festivalid kuuluvad oma mitmekülgse kultuuriprogrammiga Eestimaa suve juurde ja praegu kodus karantiinis olles tunnen eriti tugevalt, et need on ootamist ning igatsemist väärt. Väikesed naudingud, mida kas üksi või koos perega kogeda, alustades juba varahommikul mõne Eesti linna või küla poole sõitu, et saada osa heast toidust, muusikast ja kohapeal valitsevast melust.
Hapukurki saab karantiiniajalgi poest osta, sama kehtib ka maasikate, taimede ja vanakraami kohta. Lemmikrestoran on küll ajutiselt saaliteenindusest loobunud, aga toitu saan nende tuntud headuses nüüd koju tellida. Eriolukorrast hoolimata jõuavad paljud tooted koju kätte võrdlemisi kiirelt ja praegu ei olegi spontaansete, kohapealsete otsuste langetamise aeg.
Midagi oodates õpime aga kättejõudnud hetke rohkem väärtustama. Ootan suve ja selle juurde kuuluvaid tavapäraseid lõhnu ning maitseid, (taas)kohtumisi inimestega. Kas see on sel suvel võimalik? Kiirelt täituvate soovidega kaasneb tihti rahulolematuse tunne, ilma et jõutaks vaikse nautimise ja olemise staadiumisse ning oldaks rahul sellega, mis on.
Seni saab aga karantiinis olles vahetu nautimise võimet arendada, katsetada erinevate roogadega, proovida nende maitsenüansse ja lõhnu kogeda ning tunda rõõmu igast päevast! Psühholoogid on kindlaks teinud, et edukamad on inimesed, kes oskavad ennast motiveerida just sellega, mis neil parasjagu olemas on. Olgem tänulikud!