Nobeli preemia banketil valiti alkoholivabu veine söökide kõrvale välja esimest korda. Opia brändi alla koonduvad veinid võitsid peo menüü autorite peakokk Sayan Isakssoni ja peapagar Daniel Roosi südame ning mehed sobitasid menüü sobima nende alkoholivabade jookidega. Nüüd on need veinid jõudnud ka Eestisse ning kõik saavad pisut rahakotti kergendades maitsta, mida pidulikul sündmusel Rootsis, siis õieti klaasides keerutati.

Opia alkoholivabad veinid on mahetoodang, mis tähendab, et ei sisalda säilitusaineid ega sulfiteid, maheveinid annavad kolm korda vähem kaloreid kui tavalised veinid ning on valmistatud viisil, et säiliks võimalikult palju viinamarjade kasulikke omadusi ning neis sisalduvaid aineid nagu tanniinid, antioksüdandid, antotsüaanid, mineraalid ja aroomid.

Ilmselt peamine põhjus, miks need veinid aga ka Nobeli preemiate galaõhtu menüüsse välja jõudsid, on nende maitse. Kui tihtilugu maitsevad alkoholivabad veinid kui lihtsalt viinamarjamahl, siis Opia veinid on väga lähedal “päris” veinide maitsele.

Chardonnay vahuvein on õrna ja kauakihiseva mulliga kahvatukollane ja hõbedase kumaga vahuvein. Lõhnas ja maitses on tunda värskust, rohelise õuna, pirni ja tsitrusviljade alatoone. Cabarnet Sauvignon on rubiin-punase värviga orgaaniline alkoholivaba vein. Lõhnas on tunda kirsi, mustsõstra, vanilje ja nelgi lõhna. Maitses on tanniinidele omast tummisust, järelmaitse on piparmündine ja soe. Väga hõrk ja aromaatne vein.