Võistkonnad võistlevad neljas põhikategoorias: kana, searibi, sea abatüki ja veise brisket’i (rinnaku) grillimises. Võistlusroad valmivad ainult puu-, söe-, graanuli- või pelletiküttega ahjudes. Kõigi nelja kategooria puhul on paigas täpsed reeglid, millele parim töö peab vastama. Tööd peavad valmima täpselt õigeks ajaks ehk kohtunike paika pandud ‘akende’ ajaks — mõni sekund hilinemist annab valusalt tunda, tiitlit enam jahtida pole mõtet.

Võistlus on ülipingeline ja seda võistkonnad just naudivadki — koostöö tiimi sees on lihvitud peensusteni, maitsemeeled timmitud perfektsuseni ja seda kõike seepärast, et olla parim, tõstes professionaalset taset iga aastaga üha kõrgemale, kuni ühel hetkel avaneb näiteks võimalus astuda American Royal Barbeque võistlustulle.

Eesti Meistritiitli võitis sel aastal Smoked Pioneers BBQ Team 662,35 punktisummaga napilt Insomnia BBQ Teami ees, kolmandale kohale jäi eelmise aasta võitjameeskond Smoking Finns Soomest. Võitjatiimi kuulusid: Frank Kolde, Tarvo Kullama, Kalle Esinurm, Peter Katt, Urmas Tiigivee.

Vaata pilte toimunud üritusest!