Uuskasutus
Jääkide taaskasutamine on samuti teema, millest järgmisel aastal veel rohkem kuuleme. Täpsemalt: toidujäägid, mis tavaliselt leiaksid koha prügikastis, kasutatakse köögis uue roa valmistamisel ära. Suund on väiksema tarbimise ja vähema raiskamise poole, kirjutab FoodBev. Vaata ka: Nutikad nipid: mida valmistada toidujääkidest?

Küpsetamine on auasi
Hapusaiad, baguette’d, croissant’id…. kodused pagarid sõtkuvad, rullivad ja küpsetavad järjest vingemaid ja keerulisemaid meistriteoseid. Järjest rohkem leidub meilgi pisikesi pagarikodasid, mis on alguse saanud kodukokkade fanatismist ja on näha, et inimeste armastus küpsetamise ja suussulavate küpsetiste vastu järjest kasvab. Baasretseptid taina valmistamiseks leiad siit: Baasretseptid ja õiged töövõtted pärmitaina, lehttaina ja pärmi-lehttaina tegemiseks

Toidupoes käimine muutub kardinaalselt
Mida päev edasi, seda rohkem harjuvad inimesed veebipoodides ostlemisega. Praeguse epideemia ajal on see peaaegu möödapääsmatu ning need, kes enda ja teiste tervisest hoolivad, niisama naljalt toidupoodidesse enam uitama ei lähe. Aga kui keeruline olukord mööda saab, siis harjumus mugavalt toidukaup ostukorvi klõpsida ja kotid kullerilt uksel üle võtta, tõenäoliselt jääb. Seetõttu on toidupoed klientide tagasi meelitamiseks sunnitud kasutama erinevaid kampaaniaid, nippe ja trikke. Arvatavasti hakkame poodide vahekäikudes veelgi rohkem nägema erinevaid esitlusi, näidiste jagamisi ning kiireid kokanduskursusi.

Tervislikkus on trendikas
Isegi Starbucks lisab oma kohvidele vitamiine ja kurkumit, et veelgi seda tervislikkuse aspekti rõhutada.

Sööme tervislikult
Hapendatud toidud on esimesed, mis pead tõstavad. Meie oma vana hea hapukapsas saab suurema kuulsuse kui eales varem, sest inimesed saavad järjest teadlikumaks sellest, kui kasulikud hapendatud tooted tervisele tegelikult on. Vegan-liikumine muutub iga päevaga järjest menukamaks ning inimesed otsivad aktiivselt taimseid alternatiive loomsetele toiduainetele. Ka valmistoidud liiguvad kartulipudru-hakklihakastme juurest sammu edasi tervislikuma ja taimsema toidu poole. Valmistoidulettidelt otsitakse edaspidi rohkem kiireid ja toitvaid snäkke, mis peavad samal ajal olema tervislikud. Näide: isegi Starbucks lisab oma kohvidele vitamiine ja kurkumit, et veelgi seda tervislikkuse aspekti rõhutada. Loe: Miks on hapendatud toit organismile kasulik?

Üks köögiriist kõige jaoks
Kiirkeetjad, multikeedupotid, air fryerid ja kõik taolised vahendid, mis teevad kasutaja eest peaaegu kogu töö ära, saavad järjest populaarsemaks. Inimesed otsivad sügavaid maitseid, mille saavutamiseks ei pea eriti palju ise vaeva nägema ning taolised abivahendid just seda võimaldavadki. Huvitava uuendusena on mõned tootjad pakkumas ka siseruumides kasutatavaid grille ja aurufunktsiooniga ahjusid. Loe: Miks ja millal on hea omada mulitkeedupotti

Nutikad köögiabilised
Tehnoloogia, mis teeb elu mugavamaks, võtab üle järjest rohkem kodukööke. Nutikad ahjud, mida saab äpi abil eelsoojenema panna, nõudepesumasinad, mis tellivad ise pesuvahendit, kui see otsa saab, kohvimasin, mis jätab meelde su lemmikkohvi ja valmistab seda sulle hommikul selleks ajaks kui sa ärkad, ahjud, millel on kaamera sees, et saaksid ahjuust avamata toidu küpsusastet kontrollida jne jne. Elu läheb edaspidi palju mugavamaks!

Kliki, kokka, korda
Sotsiaalmeedias saab toit väga palju rohkem tähelepanu kui varem. Retseptid, videod, eksperimendid, fotod — kõiki neid on võimalik esitleda väga meeliköitval moel ning lugejate tähelepanu võitmiseks ning jälgijate kogumiseks leiutatakse järjest põnevamaid lahendusi.

Mõistlik mõõdukus
Alkoholivabad kokteilid on uus trend, mis võtab võimust kõikides baarides üle ilma. Kui varem oli baarimenüüs 25 alkohoolset ja 2 alkoholivaba kokteili, siis nüüd see muutub ning alkoholivabade kokteilide osakaal menüüdes kasvab jõudsalt. Samuti jõuavad kained kokteilid suurema hooga kodustele üritustele ja meie meelest on see trend küll vägagi tervitatav! Vaata auhinnatud kokteiliretsepti!

Teadlik tarbimine
Inimesed tahavad teada, kust nende toit tuleb, kuidas seda on kasvatatud, milliseid meetmeid selle käsitlemiseks kasutatud ja kuidas toitu enne poeletile jõudmist on töödeldud, annab teada ajakiri The Healthy. Teadlikkus tõuseb, soov kaitsta nii enda tervist, kodumaist toodangut kui tervet planeeti järjest suureneb ning nõudlus värske ja puhta toidu järgi aina kasvab. Järjest rohkem hakkame kodumajade ümber nägema väiksemaid ja suuremaid peenraid, aedadesse püstitatakse kiviktaimlate asemel kasvuhooneid ning aknalauad täituvad lillede asemel maitsetaimedega.

Loe digiajakirja SIIT

Paberajakirja saad tellida SIIT!